Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Programele pentru tinerii fermieri au esuat

madr-programele-pentru-tinerii-fermieri-au-esuat

Seful MADR, Adrian Chesnoiu, spune ca programele pentru tinerii fermieri au esuat si blameaza firmele de consultanta.


Aproape 70% dintre tinerii fermieri care au beneficiat de fonduri europene de cate 40.000 de euro pentru a face afaceri agricole in perioada de programare 2014-2020, „fie au abandonat afacerile, fie au plecat intr-o alta directie”, a declarat ministrul Agriculturii, care a reclamat si faptul ca unii dintre consultanti le-ar fi impus acestor beneficiari de granturi anumite conditii, pentru a obtine punctaje mari si a se califica la finantare, desi erau greu de indeplinit ulterior.
 
"Am constatat, cu regret, ca, cel putin in agricultura, statul i-a directionat in mod gresit pe tineri sa investeasca. Tinerii fermieri, in programarea 2014-2020, au avut la dispozitie o suma considerabila, aproxmativ 600 de milioane de euro. Din constatarile pe care le-am facut, din cei instalati, aproape 70% fie au abandonat afacerile, fie au plecat intr-o alta directie si lucrul acesta nu este in regula, fiindca au avut la dispozitie sume forfetare de 40.000 de euro sa-si inceapa o afacere in agricultura. Dar, din pacate, s-a intamplat ceva gresit si cel putin pe programul de agricultura Romania a avut o competitie de hartii, o competitie de proiecte in care consultantii in general le impuneau prin planul de afaceri tuturor solicitantilor anumite conditii pe care ei, in timp, nu reuseau sa le mai indeplineasca. Si lucrul acesta s-a datorat lipsei de cunoastere si de informare pentru tineri", a declarat Adrian Chesnoiu, la o dezbatere recenta a Patronatului Tinerilor Intreprinzartori din Romania (PTIR).
 
Ministrul a mai afirmat ca, in perioada de programare 2014-2020, tinerii fermieri au primit granturi de cate 40.000 de euro, la care beneficiarii „nu contribuiau cu nimic”, iar afacerile nu erau viabile, de fapt.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
"Pe instalarea tinerilor fermieri in mediul rural pentru prima oara, se dadea punctaj suplimentar daca ei cultivau in camp dovleci si rosii si primeau 40.000 de euro. Ei, imaginati-va dvs cam cat dovleac mananca romanii si cate rosii se produc in camp, rosia produsa in camp fiind destinata industrializarii si cu o tehnologie aparte de productie! Lucrul acesta a facut ca tinerii fermieri instalati sa ia aceasta suma forfetara de 40.000 de euro la care ei nu contribuiau cu nimic si, din pacate, la finalizarea proiectului au constatat ca nu sunt viabili economic si au renuntat", a sustinut ministrul Chesnoiu.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".

TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton