Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Programele pentru tinerii fermieri au esuat

madr-programele-pentru-tinerii-fermieri-au-esuat

Seful MADR, Adrian Chesnoiu, spune ca programele pentru tinerii fermieri au esuat si blameaza firmele de consultanta.


Aproape 70% dintre tinerii fermieri care au beneficiat de fonduri europene de cate 40.000 de euro pentru a face afaceri agricole in perioada de programare 2014-2020, „fie au abandonat afacerile, fie au plecat intr-o alta directie”, a declarat ministrul Agriculturii, care a reclamat si faptul ca unii dintre consultanti le-ar fi impus acestor beneficiari de granturi anumite conditii, pentru a obtine punctaje mari si a se califica la finantare, desi erau greu de indeplinit ulterior.
 
"Am constatat, cu regret, ca, cel putin in agricultura, statul i-a directionat in mod gresit pe tineri sa investeasca. Tinerii fermieri, in programarea 2014-2020, au avut la dispozitie o suma considerabila, aproxmativ 600 de milioane de euro. Din constatarile pe care le-am facut, din cei instalati, aproape 70% fie au abandonat afacerile, fie au plecat intr-o alta directie si lucrul acesta nu este in regula, fiindca au avut la dispozitie sume forfetare de 40.000 de euro sa-si inceapa o afacere in agricultura. Dar, din pacate, s-a intamplat ceva gresit si cel putin pe programul de agricultura Romania a avut o competitie de hartii, o competitie de proiecte in care consultantii in general le impuneau prin planul de afaceri tuturor solicitantilor anumite conditii pe care ei, in timp, nu reuseau sa le mai indeplineasca. Si lucrul acesta s-a datorat lipsei de cunoastere si de informare pentru tineri", a declarat Adrian Chesnoiu, la o dezbatere recenta a Patronatului Tinerilor Intreprinzartori din Romania (PTIR).
 
Ministrul a mai afirmat ca, in perioada de programare 2014-2020, tinerii fermieri au primit granturi de cate 40.000 de euro, la care beneficiarii „nu contribuiau cu nimic”, iar afacerile nu erau viabile, de fapt.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
"Pe instalarea tinerilor fermieri in mediul rural pentru prima oara, se dadea punctaj suplimentar daca ei cultivau in camp dovleci si rosii si primeau 40.000 de euro. Ei, imaginati-va dvs cam cat dovleac mananca romanii si cate rosii se produc in camp, rosia produsa in camp fiind destinata industrializarii si cu o tehnologie aparte de productie! Lucrul acesta a facut ca tinerii fermieri instalati sa ia aceasta suma forfetara de 40.000 de euro la care ei nu contribuiau cu nimic si, din pacate, la finalizarea proiectului au constatat ca nu sunt viabili economic si au renuntat", a sustinut ministrul Chesnoiu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016