MADR: Subventia pe suprafata in 2022 va ajunge la 96 euro/hectar
Publicat la data de 12 Sep. 2022 in:
Subventii In acest an, fermierii ar putea primi o suma de 96,2896 euro pe hectar. Suma este aferenta platilor directe unice pe suprafata, potrivit unui proiect de hotarare postat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Potrivit proiectului, platile directe sunt prevazute ca mecanisme de sustinere a veniturilor producatorilor agricoli, mai exact:
- schema de plata unica pe suprafata
- plata redistributiva
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
- plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (plata pentru inverzire)
- plata pentru tinerii fermieri
Pentru acest an, cele doua intervale de suprafata pentru care se acorda plata redistributiva sunt intre 1 si 5 hectare, inclusiv si peste 5 ha pana la 30 ha.
Valoarea platii directe pe suprafata este de 96,2796 euro/ha. In ceea ce priveste plata redistributiva, primul interval este de 1 - 5 ha inclusiv, de 5 euro/ha, iar cel de-al doilea este peste 5 ha si pana la 30 ha inclusiv. Pentru aceasta plata, valoarea totala este de 48,7184 euro/ha. Plata pentru inverzire are o valoare totala de 58,5308 euro/ha, iar pentru tinerii fermieri de 48,1398 euro/ha.
Potrivit MADR, acest cuantum pe hectar se poate majora sau diminua pentru incadrarea in plafonul financiar alocat, pe baza suprafetelor determinate. In ceea ce priveste sprijinul pentru tinerii fermieri, acesta depinde de aloarea schemei de plata unica pe suprafata, insa nu poate depasi 50% din cuantumul pe hectar al acesteia.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura poate acorda plati in avans incepand cu data de 16 octombrie 2022. De asemenea, acest lucru se acorda in cadrul schemelor de plati directe prevazute la art. 1, cu incadrarea in procentul de maximum 70%, prevazut in Regulamentul CE din 3 august 2022 de derogare, pentru acest an, in ceea ce priveste nivelul avansurilor pentru plati directe si pentru masurile de dezvoltare rurala legate de suprafata si de animale.
Din data de 1 decembrie 2022, APIA va efectua platile corespunzatoare diferentei intre plafonul alocat fiecarei plati prevazute si sumele calculate si acordate incepand cu data de 16 octombrie 2022 ca plati in avans.
De asemenea, platile se acorda in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anii 2022 si 2023.
Platile se fac in lei, utilizand cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana anterior datei de 1 octombrie 2022, publicat in Jurnalul Ofiial al Uniunii Europene.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>