Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Subventia pe suprafata in 2022 va ajunge la 96 euro/hectar

madr-subventia-pe-suprafata-in-2022-va-ajunge-la-96-eurohectar

In acest an, fermierii ar putea primi o suma de 96,2896 euro pe hectar. Suma este aferenta platilor directe unice pe suprafata, potrivit unui proiect de hotarare postat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Potrivit proiectului, platile directe sunt prevazute ca mecanisme de sustinere a veniturilor producatorilor agricoli, mai exact:
 
- schema de plata unica pe suprafata
 
- plata redistributiva
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
- plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (plata pentru inverzire)
 
- plata pentru tinerii fermieri
 
Pentru acest an, cele doua intervale de suprafata pentru care se acorda plata redistributiva sunt intre 1 si 5 hectare, inclusiv si peste 5 ha pana la 30 ha.
 
Valoarea platii directe pe suprafata este de 96,2796 euro/ha. In ceea ce priveste plata redistributiva, primul interval este de 1 - 5 ha inclusiv, de 5 euro/ha, iar cel de-al doilea este peste 5 ha si pana la 30 ha inclusiv. Pentru aceasta plata, valoarea totala este de 48,7184 euro/ha. Plata pentru inverzire are o valoare totala de 58,5308 euro/ha, iar pentru tinerii fermieri de 48,1398 euro/ha.
 
Potrivit MADR, acest cuantum pe hectar se poate majora sau diminua pentru incadrarea in plafonul financiar alocat, pe baza suprafetelor determinate. In ceea ce priveste sprijinul pentru tinerii fermieri, acesta depinde de aloarea schemei de plata unica pe suprafata, insa nu poate depasi 50% din cuantumul pe hectar al acesteia.
 
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura poate acorda plati in avans incepand cu data de 16 octombrie 2022. De asemenea, acest lucru se acorda in cadrul schemelor de plati directe prevazute la art. 1, cu incadrarea in procentul de maximum 70%, prevazut in Regulamentul CE din 3 august 2022 de derogare, pentru acest an, in ceea ce priveste nivelul avansurilor pentru plati directe si pentru masurile de dezvoltare rurala legate de suprafata si de animale.
 
Din data de 1 decembrie 2022, APIA va efectua platile corespunzatoare diferentei intre plafonul alocat fiecarei plati prevazute si sumele calculate si acordate incepand cu data de 16 octombrie 2022 ca plati in avans.
 
De asemenea, platile se acorda in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anii 2022 si 2023.
 
Platile se fac in lei, utilizand cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana anterior datei de 1 octombrie 2022, publicat in Jurnalul Ofiial al Uniunii Europene.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016