MADR: Suprafetele calamitate declarate, mai mari decat cele insamantate
Publicat la data de 01 Iun. 2020 in:
Subventii Ministerul Agriculturii transmite ca suprafatele calamitate declarate astfel de fermieri sunt mai mari decat cele insamantate. Aceasta problema va duce la intarzierea acordarea ajutoarelor.
"Proces verbale de constatare a pagubelor, din instiintari facute de catre fermieri, sunt pentru 1,6 milioane de hectare calamitate, din care s-au verificat 941.000 de hectare", a spus Oros intr-o conferinta de presa.
"Aceste echipe lucreaza incontinuu, si sambata si duminica, pentru ca pana la sfarsitul lunii mai sa avem incheiate aceste procese verbale iar pe 15 iunie sa avem sintezele, sa stim cum sa facem despagubirile", a adaugat ministrul.
Adrian Oros a spus ca vrea sa faca un apel catre fermieri si, mai ales pentru cei care fac parte din aceste comisii de constatare, ”pentru ca in unele judete suprafetele consemnate calamitate se apropie sau depasesc suprafetele raportate in toamna ca insamantate".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Fie in toamna s-au raportat gresit acele suprafete, fie echipele care constata si consemneaza in procesele verbale nu isi fac intotdeauna treaba, a adaugat ministrul.
"Vrem sa-i despagubim pe toti cei care sunt pagubiti, dar datele dupa care calculam trebuie sa fie niste date reale", a mai declarat Oros.
In momentul de fata au fost semnate peste 760 de contracte intre asocatiile de udatori si ANIF ceea ce presupune ca o suprafata de 830.000 de hectare poate fi irigata. Ar mai fi astfel aproximativ 200.000 de hectare ce ar mai putea fi udate, dupa semnarea contractelor dintre asociatii si ANIF, in conditiile in care, in total, se pot iriga 1.000.610 hectare.
In anul 2003, cand am avut o seceta aproape la fel de severa, fermierii au fost despagubiti cu aproximativ 400 de lei/ha de grau calamitat si le-au fost returnate 64% din cheltuielile realizate pana la data calamitarii.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>