Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
MADR: Suprafetele calamitate declarate, mai mari decat cele insamantate

Ministerul Agriculturii transmite ca suprafatele calamitate declarate astfel de fermieri sunt mai mari decat cele insamantate. Aceasta problema va duce la intarzierea acordarea ajutoarelor.
"Proces verbale de constatare a pagubelor, din instiintari facute de catre fermieri, sunt pentru 1,6 milioane de hectare calamitate, din care s-au verificat 941.000 de hectare", a spus Oros intr-o conferinta de presa.
"Aceste echipe lucreaza incontinuu, si sambata si duminica, pentru ca pana la sfarsitul lunii mai sa avem incheiate aceste procese verbale iar pe 15 iunie sa avem sintezele, sa stim cum sa facem despagubirile", a adaugat ministrul.
Adrian Oros a spus ca vrea sa faca un apel catre fermieri si, mai ales pentru cei care fac parte din aceste comisii de constatare, ”pentru ca in unele judete suprafetele consemnate calamitate se apropie sau depasesc suprafetele raportate in toamna ca insamantate".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in CD-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Fie in toamna s-au raportat gresit acele suprafete, fie echipele care constata si consemneaza in procesele verbale nu isi fac intotdeauna treaba, a adaugat ministrul.
"Vrem sa-i despagubim pe toti cei care sunt pagubiti, dar datele dupa care calculam trebuie sa fie niste date reale", a mai declarat Oros.
In momentul de fata au fost semnate peste 760 de contracte intre asocatiile de udatori si ANIF ceea ce presupune ca o suprafata de 830.000 de hectare poate fi irigata. Ar mai fi astfel aproximativ 200.000 de hectare ce ar mai putea fi udate, dupa semnarea contractelor dintre asociatii si ANIF, in conditiile in care, in total, se pot iriga 1.000.610 hectare.
In anul 2003, cand am avut o seceta aproape la fel de severa, fermierii au fost despagubiti cu aproximativ 400 de lei/ha de grau calamitat si le-au fost returnate 64% din cheltuielile realizate pana la data calamitarii.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiArticole conexe:
- » Schema de ajutor pentru fermierii afectati de seceta, modificata de Parlament
- » MADR a anuntat data platilor despagubirilor pentru seceta
- » MADR ofera sprijin financiar pentru crescatorii de bovine
- » MADR: Fermierii afectati de seceta au timp limitat pentru a depune cererile
- » MADR: Fermierii vor fi despagubiti, chiar daca legea este anticonstitutionala
Ultima ora
- » APIA primeste cererile unice de plata pentru 2021
- » AFIR: Fermierii au primit peste 8 miliarde de lei in 2020
- » AAC cere efectuarea platilor despagubirilor pentru culturile de primavara
- » APIA: Adeverintele pentru beneficiarii Masurii 14 pot fi acum obtinute
- » Clarificari AFIR pentru tinerii fermieri beneficiari ai PNDR
Comentarii
0 comentarii