Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai putin de o saptamana pana la startul campaniei de plati a subventiilor pe 2018

mai-putin-de-o-saptamana-pana-la-startul-campaniei-de-plati-a-subventiilor-pe-2018

Incepand cu data de 1 martie, fermierii sunt asteptati la centrele APIA din tara pentru a-si depune cererile unice.


Cererile unice de plata aferente anului 2018 se depun la centrele judeţene şi locale ale Agenţiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, in perioada 1 martie - 15 mai, insa completarea declaratiei de suprafata si a celei pentru sectorul zootehnic se va realiza electronic, folosind aplicatia IPA-Online.


„Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiaza de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plati si a masurilor de sprijin ca mecanisme de sustinere a producatorilor agricoli, respectiv schema de plata unica pe suprafaţa (SAPS), plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, plata pentru tinerii fermieri, schema de sprijin cuplat in sectorul vegetal si zootehnic, schema simplificata pentru micii fermieri, ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) care se acorda in sectorul vegetal si zootehnic”, precizeaza APIA intr-un comunicat.
 
De asemenea, fermierii pot primi fonduri europene si pe masurile compensatorii de dezvoltare rurala: Masura 10 - Agro-mediu si clima, Masura 11 - Agricultura ecologica, Masura 13 - Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau alte constrangeri specifice (PNDR 2014-2020).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit sursei citate, in Campania 2018, completarea declaraţiei de suprafaţa se realizeaza electronic, folosind aplicaţia IPA-Online. Finalizarea si inchiderea cererii unice de plata in IPA-Online se face in prezenta functionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plata, dupa verificarea acesteia si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.
 
 
Acelasi principiu se aplica si pentru fermierii, crescatori de animale, care vor completa Cererea unica de plata - declaratie sector zootehnic, impreuna cu funcţionarul APIA, in aplicatia dedicata sectorului zootehnic.
 
Fermierii vor depune o singura cerere unica de plata, chiar daca acestia detin suprafete de teren in diferite localitati sau judete.
 
Astfel, cererile se depun la Centrele judetene APIA, in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale, in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.
 
Documentele care fac dovada ca terenul agricol se afla la dispozitia fermierului trebuie sa fie incheiate inaintea depunerii cererii unice de plata si trebuie sa fie valabile la data depunerii cererii. Arendatorul, concedentul, locatorul si/ sau comodantul nu beneficiaza de plati pentru terenul arendat sau animalele imprumutate spre folosinţa.
 
De asemenea, fermierii care beneficiaza de renta viagera pentru suprafetele arendate/ instrainate conform Legii nr. 247/ 2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare, nu beneficiaza de plata pentru terenul arendat sau instrainat.
 
Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plata şi ajutoarelor nationale fermierii trebuie sa depuna anual, la APIA, Cererea Unica de Plata si sa indeplineasca conditiile de eligibilitate conform legislatiei comunitare si naţionale in vigoare. In cazul Masurilor 10 si 11, fermierii trebuie sa respecte si cerintele specifice pachetelor solicitate la plata si cerintele de baza conform Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.
 
Conform legislatiei in vigoare, sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel puţin 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare si/ sau, dupa caz, sa detina un numar minim de animale. Pentru legumele cultivate in sere si solarii, suprafata minima a exploatatiei trebuie sa fie de de 0,3 ha, iar suprafata minima a parcelelor de 0,03 ha.
 
Pentru a beneficia de subventii, solicitanţii, indiferent ca sunt persoane fizice sau juridice, trebuie sa prezinte adeverinta eliberata de catre unitatile administrativ-teritoriale, conform inscrierilor din registrul agricol. La depunerea cererii unice de plata fermierul trebuie sa prezinte toate documentele necesare care dovedesc utilizarea legala a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor.
 
Aceste documente trebuie sa fie incheiate inaintea depunerii Cererii Unice de Plata si trebuie sa fie valabile la data depunerii cererii. Terenurile care nu fac parte din circuitul agricol pentru intregul an de cerere nu sunt eligibile la plata.
 
Potrivit prevederilor legislatiei europene si nationale, orice fermier care solicita plati in cadrul schemelor de plata şi masurilor de sprijin aferente Campaniei 2018 trebuie sa respecte normele de ecoconditionalitate, care cuprind Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC) si Cerintele Legale in Materie de Gestionare (SMR), pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatatiei, indiferent de marimea lor.
 
Nu in ultimul rand, APIA recomanda fermierilor sa se prezinte la data si ora la care sunt programati conform invitatiei primite, pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor in Campania 2018.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016