Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micii producatori, nemultumiti de ghidurile solicitantului pentru masurile din noul PNDR

micii-producatori-nemultumiti-de-ghidurile-solicitantului-pentru-masurile-din-noul-pndr

Acestia spun ca ghidurile contin numeroase inadvertente si ca sunt imposibil de pus in practica.

Federatia Sindicala Terra atrage atentia asupra faptului ca beneficiarii fondurilor europene pentru agricultura ar putea intampina probleme in accesarea banilor europeni, din cauza faptului ca „Ghidurile solicitantului publicate spre consultare pe noul Program National pentru Dezvoltare Rurala contin numeroase inadvertente si sunt practic imposibil de pus in practica”, potrivit unui comunicat de presa.
 
„Ghidurile solicitantului publicate spre consultare pe noul Program National pentru Dezvoltare Rurala contin numeroase inadvertente si sunt practic imposibil de pus in practica, punand beneficiarii, ca si pana acum, in imposibilitatea de a-si putea derula proiectele, ba chiar conducandu-i spre situatii inadmisibile (pe alocuri chiar ilegale) in urma carora, acestia ajung sa fie executati silit sau sa li se declare proiectele neeligibile dupa ce ele s-au incheiat. Acestea raman riscurile asumate de consortiul care a inteles sa elaboreze viitorul agriculturii romanesti din birou (noul PNDR), riscuri pe care Federatia Terra nu vrea ca agricultorii romani sa le asume”, se arata in documentul respectiv.
 
De asemenea, Federatia Terra precizeaza ca fermierii nu au fost consultati in legatura cu noul PNDR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Consortiul desemnat sa realizeze noul Program National pentru Dezvoltare Rurala aferent perioadei programatice 2014 – 2020, desi are in componenta sa o federatie sindicala din agricultura (Agrostar), totusi a inteles sa nu consulte sub nicio forma lucratorii din agricultura, iar noul program va fi doar ceea ce era deja previzibil: un nou program elaborat pe baza statisticilor (care sunt doar statistici), a experientei altor state membre si nicidecum un program bazat pe realitatea fizico-geografica din Romania si capacitatea agricultorilor de a accesa acest program si de a creste productivitatea propriei lor afaceri”, se mai arata in documentul citat.
 
Federatia Terra critica si faptul ca, desi la 1 martie 2015 trebuia sa inceapa depunerea de cereri pe suprafata la APIA, acest lucru nu se intampla.
 
„Mai grav, nici nu se cunoaste data la care va incepe depunerea cererilor, dar se stie ca data de sfarsit este 15 iunie 2015, cu alte cuvinte, termenul nu se prelungeste proportional cu perioada in care nu s-au facut inscrieri. In aceste conditii, este limpede ca foarte multi potentiali beneficiari vor fi pe de o parte exclusi artificial si abuziv de la finantarea indirecta prin depunerea de proiecte si, pe de alta parte, de la finantarea directa. Federatia Terra vrea sa stie cine va raspunde pentru pierderile pe care le vor suferi agricultorii si cine isi va asuma public nerespectarea perioadei de depunere a cererilor pe suprafata la APIA”, se mai precizeaza in documentul citat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016