Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii a deschis primele masuri din noul PNDR

ministerul-agriculturii-a-deschis-primele-masuri-din-noul-pndr

PNDR 2014—2020 are alocata o suma de 8,128 miliarde de euro la care se adauga cofinantarea nationala de 1,3 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca 9,5 miliarde de euro care vor fi puse la dispozitia fermierilor in perioada urmatoare.


Ministerul Agriculturii a deschis ieri cele mai asteptate masuri de investitii din noul Program National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, chiar daca nu exista o aprobare oficiala din partea Comisiei Europene ci doar un acord de principiu, dupa cum a mentionat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.
 
„Deschidem PNDR 2014-2020, chiar daca avem doar doua masuri. Cred ca sunt cele mai asteptate masuri de fermieri in aceste zile chiar daca nu avem aprobarea oficiala a PNDR 2014—2020, lansam aceste masuri pe raspunderea noastra pentru ca se simte nevoia de investitii in tara si raspund asteptarilor fermierilor” , a spus Constantin.
 
Ministrul a precizat ca exista deja acordul de principiu de la CE pentru lansarea acestor doua masuri, iar pentru celelalte ,,vom avea scrisoare de conformitate la jumatatea lunii aprilie”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

PNDR 2014—2020 are alocata o suma de 8,128 miliarde de euro la care se adauga cofinantarea nationala de 1,3 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca 9,5 miliarde de euro care vor fi puse la dispozitia fermierilor in perioada urmatoare.
 
Potrivit oficialului MADR, prima masura lansata miercuri se refera la investitiile in ferme cu o alocare totala de 1,2 miliarde de euro pe 7 ani.
 
„Masura de azi are o sesiune deschisa pana la sfarsitul lunii octombrie cu o alocare de 206 milioane de euro, care acopera jumatate din anul 2014 si tot anul 2015. A doua masura — instalarea tinerilor fermieri — are o alocare de 445 milioane de euro, mai mare fata de cele 329 milioane de euro din perioada 2007—2013 cand am avut contracte cu 13.446 de fermieri care au inceput activitatea agricola in mediul rural”, a adaugat seful MADR.
 
In afara celor doua masuri importante din PNDR, miercuri se mai deschide si o masura care vizeaza strategiile de dezvoltare locala.
 
„Lansam si o masura pentru Axa Leader, una micuta de numai 2,4 milioane de euro dar extrem de importanta pentru a incepe strategiile de dezvoltare locala”, a mai spus Daniel Constantin.
 
Potentialii beneficiari ai masurilor lansate miercuri vor avea la dispozitie fonduri europene nerambursabile de 205,7 milioane de euro pentru modernizarea exploatatiilor agricole prin submasura 4.1 si de 111,2 milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri prin submasura 6.1, primele doua submasuri din PNDR 2020 deschise pentru depunerea cererilor de finantare.
 
Aceste prime sesiuni anuale pentru depunerea de proiecte sunt continue pana la data de 30 octombrie 2015 sau pana la epuizarea fondurilor alocate in acest an pentru fiecare submasura in parte. Sesiunile continue aferente anului 2015 se pot opri inainte de termenul limita daca valoarea totala solicitata prin cererile de finantare a proiectelor atinge nivelul alocarii respectivei sesiuni.
 
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale primeste exclusiv on-line cererile de finantare pentru submasura referitoare la investitii in exploatatii agricole, iar pentru submasura care vizeaza sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri depunerea cererilor de finantare se va realiza in format tiparit sau on-line.
 
„Lansarea primelor masuri de finantare din PNDR 2020 vine cu o serie de elemente si solutii inovative care vor asigura o gestionare eficienta si transparenta a fondurilor europene si, totodata, va facilita accesul la finantare. Aceasta facilitare este asigurata prin scurtarea perioadelor de evaluare si selectie a proiectelor si prin aplicarea de simplificari procedurale si mecanisme utile potentialilor beneficiari (depunere on-line, baza de date cu preturi de referinta, procedura de achizitii private on-line etc.)”, arata AFIR.
 
Pentru a prioritiza finantarea proiectelor in functie de calitatea acestora, se va aplica un prag de punctaj, care va fi diminuat in fiecare luna pe parcursul sesiunii anuale continue cu cate 10 puncte, pana la atingerea unui prag minim acceptat pentru respectiva sesiune.
 
Pragul de calitate aplicat in prima sesiune pentru cele doua submasuri este de 85 de puncte, iar pragul minim este de 30 de puncte. Fiecare potential beneficiar isi va face singur evaluarea propriului proiect pentru a stabili cate puncte are, in functie de criteriile de selectie publicate in Ghidul Solicitantului. In functie de autoevaluarea realizata, solicitantul va depune proiectul in luna in care se va incadra din punct de vedere al punctajului estimat.
 
Astfel, daca un proiect a fost autoevaluat cu 75 de puncte, solicitantul il va putea depune inca din prima luna a sesiunii cand pragul de calitate este de 85 de puncte, dar va fi evaluat incepand cu a doua luna cand pragul de calitate va fi de 75 de puncte. In cazul in care se constata ca solicitantul si-a estimat punctajul cu mai mult de 20% fata de punctajul stabilit de AFIR, proiectul respectiv va fi mutat la finalul clasamentului si va fi finantat doar daca raman sume disponibile dupa selectarea celorlalte proiecte.
 
Un alt element de noutate il constituie emiterea de rapoarte de selectie lunare, fiind astfel scurtat timpul de analiza al proiectelor.
 
Termenul estimat pentru evaluarea proiectelor este de 37 de zile lucratoare de la sfarsitul lunii in care au fost depuse respectivele proiecte. Acest termen se poate majora cu 10 zile lucratoare daca sunt in evaluare proiecte pe doua sau mai multe sub-masuri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016