Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul Agriculturii anunta ca va incepe plata subventiei pe suprafata

In Monitorul Oficial din data de 18 martie 2013 a fost publicat ordinul care stabileste normele metodologice de aplicare a Hotararii 82/2013 privind reglementarea unor masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura aferente schemelor de plati directe si masurilor de piata in agricultura.
Astfel, informeaza un comunicat al Ministerului Agriculturii, sunt stabilite conturile, sumele ce urmeaza a fi transferate si procedura de lucru intre institutii, iar Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va incepe platile catre beneficiari.
Beneficiarii schemelor de plati unice pe suprafata sunt in numar de 1.072.289, fermieri pentru care s-a efectuat verificarea conditiilor de eligibilitate in conformitate cu articolul 29 alineatul (3) din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.
Ministerul Agriculturii precizeaza ca suma totala destinata platilor unice pe suprafata este 2.479.446 mii lei, diferenta pana la concurenta totala a sumei aprobate prin actul normativ (2.700.000 mii lei) fiind destinata masurilor de piata si interventie in piata derulate prin APIA, cum ar fi ajutorul financiar pentru sectorul vitivinicol, restructurarea/reconversia plantatiilor viticole, sustinerea primelor de asigurare, ajutor financiar pentru grupurile de producatori din sectorul legume-fructe, ajutorul specific acordat producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate, ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii din sectorul de agricultura ecologica, restitutii la export, programul national apicol, programul de incurajare a consumului de fructe in scoli, lapte in scoli, etc.
Similar anilor anteriori, incepand cu data de 16 octombrie 2013, in conformitate cu reglementarile europene, MADR va completa sumele aprobate prin Hotararea de Guvern in vederea acordarii avansului pentru campania 2013-2014.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in CD-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In perioada 11 - 14 martie 2013, APIA a efectuat plati in valoare totala de 1.204,5 mil lei, dupa cum urmeaza:
- Plati din buget national (B.N.), in valoare totala de 756 mil. lei (166,5 mil. euro), reprezentand Schema de plata nationala directa complementara, decuplata de productie (PNDC1 vegetal) - Campania 2012, pentru un numar de 642.737 fermieri autorizati la plata pentru aceasta schema pana in prezent.
Pentru anul 2012 cuantumul alocat schemei de plata PNDC1 este de 35 euro/ha, la care se aplica coeficientului de reducere liniara.
Platile se efectueaza in lei, la cursul de schimb stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 28 septembrie 2012 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr.294/01 din 29 septembrie 2012, respectiv 4,5383 lei pentru un euro.
- Prima transa a platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, aferente anului 2012, in valoare totala de 448,5 mil. lei, din care:
Bovine: 316,2 mil. lei pentru un numar de 103.477 fermieri;
Ovine: 117,8 mil. lei pentru un numar de 14.402 fermieri;
Caprine: 14,5 mil. lei pentru un numar de 5.254 fermieri.
Pentru anul 2012, cuantumul platilor pe cap de bovina este de 500 lei, iar pentru speciile ovine si caprine cuantumul este de 40,8 lei.
De asemenea, MADR reaminteste ca ajutorul de minimis pentru fermierii afectati de seceta anul trecut a fost platit in doua transe, prima transa de 100 milioane de lei fiind platita in luna noiembrie 2012 iar cea de-a doua, de 80 de milioane de lei, in luna februarie a anului 2013.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » APIA a inceput plata subventiei pentru motorina consumata in ultimele trimestre din 2018
- » Care va fi suma disponibila in acest an pentru plata subventiei la motorina
- » APIA a inceput plata subventiei pentru impaduriri
- » Conditii de eligibilitate pentru plata subventiei pe motorina
- » A inceput plata subventiei pe motorina pentru trimestrul II
Ultima ora
- » APIA primeste cererile unice de plata pentru 2021
- » AFIR: Fermierii au primit peste 8 miliarde de lei in 2020
- » AAC cere efectuarea platilor despagubirilor pentru culturile de primavara
- » APIA: Adeverintele pentru beneficiarii Masurii 14 pot fi acum obtinute
- » Clarificari AFIR pentru tinerii fermieri beneficiari ai PNDR
Comentarii
1 comentarii
Stefania 2013-03-19 16:11:46
Stie cineva cand se platesc subventiile pentru cultura ecologica pentru anul 2012...