Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Mediului: Finantari de peste 228 de milioane de euro

ministerul-mediului-finantari-de-peste-228-de-milioane-de-euro

Ministerul Mediului anunta ca se pot depune cereri de finantare pentru SUBINVESTITIA I2.A-B - Sisteme integrate de colectare si valorificare a gunoiului de grajd, finantata din PNRR.


In perioada 30 octombrie, ora 12.00 - 31 decembrie 2023, ora 23.59 se va desfasura prima runda de atragere de fonduri, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.
 
In ceea ce priveste programul de investitii, acesta vizeaza infiintarea de noi sisteme integrate de colectare si valorificare a gunoiului de grajd si modernizarea sistemelor comunale integrate pentru comunitatile care detin deja o platforma destinata colectarii gunoiului de grajd.
 
"Aceasta investitie reprezinta un sprijin real pentru a avea un sol mai curat, in zonele unde crestem animale, intrucat pericolul nitratilor din apele subterane poate fi combatut doar prin finantari consistente, asa cum este si aceasta, prin Planul National de Redresare si Rezilienta. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Finantam platforme comunale care au o capacitate intre 1.500 mc si 4.000 mc si o cantitate de gunoi de grajd suportata de la  1.200 de tone la 3.200 tone. Solicitantii care pot depune cereri de finantare sunt unitatile administrativ-teritoriale, inclusiv subdiviziunile/sectoarele acestora, organizate la nivel de municipiu, oras si comuna", a declarat ministrul mediului, Mircea Fechet.
 
Alocarea financiara totala este de 228.221.855 euro. Din aceasta suma, 171.900.000 euro vor fi folositi pentru realizarea de sisteme noi destinate gestionarii gunoiului de grajd si 56.321.855 euro pentru modernizarea celor existente.
 
Programul se va desfasura in doua etape. In cadrul primei etape, 65% din bugetul alocat programului (111.735.000 euro) se intreapta spre solicitantii aflati in zone unde corpurile de apa subterana au concentratii de nitrati peste 50 mg/l sau au concentratii de nitrati cu tendinta crescatoare si valori intre 40 - 50 mg/l. 35% din bugetul alocat (60.165.000 euro) se vor concentra pe solicitantii eligibili, indiferent de localizare.
 
In cadrul celei de-a doua etape, bugetul ramas disponibil in urma primei etape va fi alocat pentru toti solicitantii eligibili. Toata alocarea va fi disponibila in momentul lansarii apelului, potrivit MMAP.
 
In functie de investitie, valoarea maxima eligibila a unui proiect corespunde unui cost de cel mult 1.000.000 euro, fara TVA pentru infiintarea unui sistem nou integrat de colectare si valorificare a gunoiului de grajd. Pentru modernizarea unui sistem integrat de colectare si valorificare a gunoiului de grajd, valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 500.000 euro, fara TVA.
 
Prin acest program pot fi finantate urmatoarele tipuri de platforme comunale:
 
- platforma comunala de tip 1 cu o capacitate de 1.500 mc si o cantitate de gunoi de grajd suportata de 1.200 de tone
 
- platforma comunala de tip 2 cu o capacitate de 2.000 mc si o cantitate de gunoi de grajd suportata de 1.600 de tone
 
- platforma comunala de tip 3 cu o capacitate de 3.000 mc si o cantitate de gunoi de grajd suportata de 2.400 de tone
 
- platforma comunala de tip 4 cu o capacitate de 4.000 mc si o cantitate de gunoi de grajd suportata de 3.200 de tone
 
De asemenea, sunt eligibile urmatoarele cheltuieli:
 
- cheltuielile pentru infiintarea sistemelor comunale integrate (printre care lucrari privind pregatirea si amenajarea terenului, lucrari privind organizarea de santier, constructii si instalatii, utilaje si echipamente de transport)
 
- cheltuieli pentru modernizarea sistemelor comunale integrate pentru comunitati cu platforma comunala existenta (printre care utilaje si echipamente de transport, dotari, inclusiv platforme individuale, cheltuielile cu proiectarea si consultanta)
 
- cheltuieli privind informarea si publicitatea

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016