Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii grabeste finalizarea controalelor APIA

ministrul-agriculturii-grabeste-finalizarea-controalelor-apia

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a luat o decizie asupra subventiilor agricole si zootehnice din campania 2022. Pe site-ul insitutiei a fost publicat un ordin ce grabeste finalizarea controalelor in teren pentru acest an.


In acest caz, termenul limita s-a mutat de la 15 octombrie cat era initial pana in prezent la 30 septembrie.
 
Ordinul pentru modificarea art. 1 lit. c) si d) din Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 47/2022 referitor la stabilirea modalitatii de coordonare a implementarii schemelor de plati directe si a ajutoarelor nationale tranzitorii care se aplica in agricultura a fost publicat pe site-ul MADR pentru anul de cerere 2022.
 
Intre 11 iulie - 30 septembrie 2022 se va efectua controlul la fata locului conform cererilor unice de plata esantionate in acest scop. Controlul aferent unor obligatii sau cerinte specifice se va efectua in iarna sau in primavara anului viitor, in functie de caz, potrivit documentului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Plata avansului pentru anul de cerere 2022 se va efectua in perioada 16 octombrie - 30 noiembrie 2022. In urma finalizarii controalelor administrative si la fata locului in ceea ce priveste platile directe, plata va intra in conturile fermierilor, potrivit Regulamentului UE nr. 1306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului din 17 decembrie 2013.
 
Precum in anii precedenti, Petre Daea doreste sa continue plata avansului in ziua de duminica. Ministrul Agriculturii a informat APIA cu privire la acest aspect. Avand in vedere ca este o zi libera, iar banii nu pot fi trimisi la Trezorerie, functionarii agentiei vor autoriza la plata subventiile.
 
Comisia Europeana a fost notificata de catre Petre Daea referitor la un avans mai consistent din subventiile fermierilor. La mijlocul lunii octombrie, banii ar urma sa intre in conturi la fel ca in ceilalti ani prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura potrivit cererii unice depuse in primavara acestui an.
 
"Am transmis la Comisia Europeana, in atentia comisarului pentru Agricultura, situatia pe care o are Romania, impactul pe care il are lipsa de apa si deci, seceta pedologica, pentru a putea sa ne aprobe acordarea avansului in procent mai mare de 50%, respectiv de 70% (pentru platile directe -n.r.) si 85% )pentru platile compensatorii – n.r.). Stim foarte bine ca subventia se da in avans si este subventia regulara, cu alte cuvinte, avansul si lichidarea. 
 
Avansul se da la inceputul campaniei, in octombrie, cand se desfasoara campania de insamantari, si atunci am cerut: dati-ne 70% si restul de 30% in anul urmator, in asa fel incat sa putem sa-l dam imediat fermierului ca sa realizeze insamantarea culturilor", a declarat ministrul Petre Daea in cadrul unei emisiuni de la Antena 3.
 
In prezent, cuantumul schemelor din care se va achita avansul pentru subventiile din acest an nu este cunoscut. Anul precedent, fermierii au primit 70% din schemele pe suprafata, in prima faza:
 
Plata unica pe suprafata - 95,4751 euro/ha
 
Plata redistributiva:
 
- primul interval (1-5 ha, inclusiv) – 5 euro/ha
 
- al doilea interval (peste 5 ha si pana la 30 ha, inclusiv) – 48,1457 euro/ha
 
Plata pe inverzire – 57,8931 euro/ha
 
Plata pentru tinerii fermieri – 40,4514 euro/ha

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016