Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Modificari legislative in ceea ce priveste acordarea subventiilor pe motorina
Fermierii care au aplicat pentru subventia la motorina trebuie sa stie ca trebuie sa faca o vizita si la Registrul Agricol pentru o adeverinta in care sa fie specificate suprafetele lucrate si animalele detinute.
Pentru anul 2014 perioada 1 ianuarie - 31 martie, acciza standard la motorina a fost de cca. 330 euro/1.000 litri, acciza redusa 21 euro/1.000 litri, si subventia la motorina a fost de 1,47 lei/litru. Pentru perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2014, acciza standard a fost de 400 euro/1.000 litri, acciza redusa - 21 euro/1.000 litri, subventia pentru motorina fiind aproape 1,8 lei/litru.
O modificare importanta in proiectul de HG publicat de MADR este ca fermierii care solicita subventia pentru motorina trebuie sa depuna la APIA, odata cu cererea de plata, si „originalul/copia adeverinței emisa de Primarie, conform inscrisurilor din Registrul agricol sau va cuprinde informatii privind suprafetele si culturile/efectivele de animale mentionate in cererea de plata unica pe suprafata, depusa la APIA, in cadrul schemelor de plati pe suprafata, in cursul anului de cerere”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
O alta modificare vizeaza termenul de plata al subventiei. Astfel, plata ajutorului de stat sub forma de rambursare se va efectua periodic/trimestrial, pentru perioada anterioara/trimestrul anterior, mai prevede proiectul MADR.
Alta modificare importanta este aceea ca la Centrele judetene APIA nu se vor mai determina cantitatile de motorina pentru care se acorda subventii. Acestea vor fi responsabile doar cu analizarea solicitarilor beneficiarilor si documentele justificative anexate, in limita cantitatilor totale anuale aprobate prin acordul prealabil pentru finantare, precum si valoarea acestuia si cu intocmirea situatiilor centralizatoare pe care le transmit la APIA central, care, la randul sau, va intocmi si trimite la MADR situatia centralizatoare cu beneficiarii si sumele aferente cantitatilor de motorina determinate la plata.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
- » Plati APIA: Fermierii vor primi subventiile pe hectar si animale
- » Ministrul Agriculturii vine cu o promisiune. Banii vor intra in cont pana in 15 octombrie
- » CE propune un sprijin de 120 milioane de euro
- » Fonduri europene. Finantare pentru tinerii fermieri
Idei de afaceri in agricultura