Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi conditii de eligibilitate pentru ajutorul acordat cultivatorilor de tomate

noi-conditii-de-eligibilitate-pentru-ajutorul-acordat-cultivatorilor-de-tomate

Un proiect legislativ in acest sens al MADR se afla zilele acestea in dezbatere publica.


Conform documentului legislativ, prevederile schemei se aplica intreprinderilor/intreprinderilor care exploateaza culturi de tomate in spatii protejate, respectiv:
a)producatorilor agricoli persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, cu modificarile si completarile ulterioare, valabil pâna la data platii ajutorului de minimis;
b)producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 182/2016; c)producatorilor agricoli persoane juridice.
 
Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de tomate, beneficiarii care solicita ajutoare de minimis, trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele criterii de eligibilitate:
a)sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minimum 1.000 mp, marcata la loc vizibil, cu o placa indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care sa se gaseasca inscriptia “Program sustinere tomate, anul 2018, beneficiar numarul ………….., Directia pentru Agricultura a Judetului ………/ Municipiului Bucuresti”;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

b)sa obtina o productie de minimum 2 kg tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata prevazuta la lit. a);
c)sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in spatiile protejate in anul de cerere.
 
Valorificarea productiei prevazute la alin. (1) lit. b) se face in perioadele ianuarie – mai inclusiv, si/sau noiembrie – 20 decembrie, inclusiv
 
Valoarea sprijinului financiar acordat prin schema de ajutor de minimis se exprima sub forma unei subventii, potrivit art. 3 alin. (6) din Regulamentul de minimis in sectorul agricol.
 
Valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acorda beneficiarilor este de 13.797,9 lei/beneficiar/an, ((4,5993 BCE 30 sept), care reprezinta contravaloarea in lei a 3.000 euro/beneficiar/an, pentru schema prevazuta la art. 4 alin. (1), in conditiile prevazute la art. 5.
 
Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente.
 
Sumele reprezentând ajutoare de minimis se platesc beneficiarilor intr-o singura transa, pe durata Programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate, in anul 2018, dupa indeplinirea obligatiei prevazute la art. 10 alin. (2).
 
Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis prevazute de prezenta hotarâre sunt de 183.972 mii lei, (4,5993 BCE 30 sept), care reprezinta contravaloarea in lei a 40.000 mii euro, si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2018, la capitolul 83.01 “Agricultura, silvicultura, piscicultura si vânatoare”, articolul 40.15 “Sprijinirea producatorilor agricoli”.
 
Incepând cu data intrarii in vigoare a documentului egislativ, beneficiarii depun o cerere de inscriere in program prin care solicita inregistrarea in Registrul unic pentru accesarea Programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate, conform modelului prevazut in anexa nr. 1, insotita de urmatoarele documente:
a)copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoana fizica sau, dupa caz, imputernicire/procura notariala si o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;
b)copie a atestatului de producator;
c)copie a certificatului de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului/Registrul national al asociatiilor si fundatiilor sau a actului in baza caruia isi desfasoara activitatea, dupa caz, in cazul persoanelor juridice, precum si copie a B.I./C.I. al/a imputernicitului persoana fizica, dupa caz;
d)dovada cont activ banca/trezorerie;
e)adeverinta in original, care sa ateste, conform inscrisurilor din Registrul agricol, suprafata de teren utilizata de solicitant in anul 2018 in baza oricarui act juridic care confera dreptul de folosinta asupra terenului in cauza;
f)declaratie pe propria raspundere, conform modelului prevazut in anexa nr. 2.
 
Documentele prevazute la alin. (1) lit. a) si c) sunt prezentate in original si in copie, in vederea certificarii de catre reprezentantul directiei pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, prin inscrierea pe copie a sintagmei „conform cu originalul”.
 
In situatia in care solicitantul detine in exploatatie suprafete de teren care sunt situate in judete diferite, acesta poate formula cereri de inscriere in program, care se depun la fiecare dintre directiile pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, unde se gaseste suprafata detinuta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016