Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi modificari ale ordinului privind acordarea subventiilor

noi-modificari-ale-ordinului-privind-acordarea-subventiilor

Pe langa modificarea termenului limita pentru depunerea cererilor, acestea mai vizeaza si alte prevederi referitoare la cultivatorii de cartofi, producatorii de mere si crescatorii de animale.


Dupa cum se stie, termenul de depunere fara penalitati a cererii unice pe 2016 a fost prelungit pana pe 10 iunie 2016, iar  dupa aceasta data fermierii mai pot depune cereri inca 25 de zile calendaristice, dar cu penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere.
 
Pentru fixarea a acestui nou termen a fost nevoie de modificarea ordinului MADR care reglementeaza acordarea subventiilor, insa aceasta nu a fost singur schimbare operata in documentul legislativ, dupa cum pa recizat Florin Faur, directorul general al APIA.
 
Aceste modificari  si completari care sunt aduse prevederilor care  aproba criteriile de eligibilitate, conditiile specifice si modul de implementare a schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Printre cele mai importante modificari se afla si stabilirea pentru anul 2016 a datei limita de depunere a cererilor unice de plata si a modificarilor la acestea, ca fiind data de 10 iunie.
 
„Cererile unice de plata si modificarile la acestea pot fi depuse si dupa data de 10 iunie, in termen de 25 de zile calendaristice, cu penalitati, potrivit prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014. Solicitarile depuse dupa aceasta data sunt inadmisibile, iar beneficiarului nu i se acorda nici un fel de plata sau de sprijin”, precizeaza MADR.
 
 De asemenea, modificarile vizeaza introducerea unei prevederi care sa permita fermierului diminuarea suprafetei solicitate pentru sprijinul cuplat la samanta de cartof, in cererea unica de plata, pe baza documentelor emise de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor. Completarea prevederilor referitoare la actele in baza carora functioneaza persoanele juridice care nu sunt inregistrate la Oficiul National pentru Registrul Comertului, si prin care dovedesc sa desfasoare activitate agricola.
 
Modificarea termenului de prezentare la APIA a documentelor justificative in ceea ce priveste sprijinul cuplat pentru mere destinate industrializarii pentru obtinerea de produse alimentare nonalcoolice, de la 1 decembrie in 31 decembrie a anului de cerere este o alta modificare prevazuta in ordin.
 
Nu in ultimul, abrogarea dispozitiilor potrivit carora cuantumul per cap, in cazul sprijinului cuplat la taurinele din rase de carne si metisii acestora se acorda diferentiat, astfel ca se creeaza posibilitatea acordarii unui cuantum unitar pentru toate categoriile din sectorul taurine de carne, sector in declin si se doreste a fi dezvoltat cu prioritate evitandu-se abandonarea acestei activitati, se mai precizeaza in comunicat. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.21 din 57 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016