Noua forma a PNS. Subventia de 20 de euro pe hectar
Publicat la data de 08 Aug. 2022 in:
Subventii Noua forma a Planului National Strategic include o noua subventie de 20 de euro la hectar. Plata se va acorda pentru recoltarea stufului din Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii".
In Planul National Strategic s-a introdus o noua subventie, de 20 de euro la hectar, plata facandu-se sub forma unei ecoscheme.
Aceasta noua ecoschema a fost prezentata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la ultimul Consiliu Consultativ Tematic privind PNS. De asemenea, aceasta se numeste "Mentinerea capacitatii de sechestrare a carbonului si a biodiversitatii in zonele umede din Rezervatia Biosferei -Delta Dunarii-".
Subventia de 20 de euro la hectar vizeaza zonele delimitate din Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii". Scopul sprijinului este de a contribui la atenuarea schimbarilor climatice, dar si la adaptarea la acestea. De asemenea, planul va contribui prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, cresterea capacitatii de sechestrare a carbonului si promovarea energiei durabile.
Subventia APIA - recoltarea stufului
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Prezenta ecoschema presupune recoltarea stufului in perioada de toamna tarzie - iarna. Fenomenul de regenerare a stufului se realizeaza prin recoltarea materialului biologic, ajutand la componenta de clima si mediu prin reducerea gazelor cu efect de sera. Astfel, se incadreaza la obiectivele PAC, respectand standardul de mediu GAEC 2 si planul de management impus de administratia zonei protejate din Rezervatia Biosfera "Delta Dunarii", conform documentului prezentat de MADR organizatiilor din sectorul agricol.
Stuful este o parte importanta in ecologia si economia Deltei Dunarii. Asadar, are beneficii bine impamantenite in mediu si in social:
- economic - poate fi utilizata ca materie prima prima in obtinerea de biomasa
- ecologic - inmultirea sa este asigurata prin recoltare, iar lipsa recoltarii determina degradarea ireversibila a zonelor stuficole
- social – poate constitui principala sursa de venit pentru locuitorii zonei rezervatiei Deltei Dunarii
- mentinerea si imbunatatirea capacitatii plantelor de a stoca carbonul
Joi, 4 august, a avut loc o noua reuniune a Comitetului Consultativ Tematic pentru Planul National Strategic. S-au prezentat principalele modificari ale PNS 2023 - 2027, ca urmare a observatiilor Comisiei Europene.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>