Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua forma a PNS. Subventia de 20 de euro pe hectar

noua-forma-a-pns-subventia-de-20-de-euro-pe-hectar

Noua forma a Planului National Strategic include o noua subventie de 20 de euro la hectar. Plata se va acorda pentru recoltarea stufului din Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii".


In Planul National Strategic s-a introdus o noua subventie, de 20 de euro la hectar, plata facandu-se sub forma unei ecoscheme.
 
Aceasta noua ecoschema a fost prezentata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la ultimul Consiliu Consultativ Tematic privind PNS. De asemenea, aceasta se numeste "Mentinerea capacitatii de sechestrare a carbonului si a biodiversitatii in zonele umede din Rezervatia Biosferei -Delta Dunarii-".
 
Subventia de 20 de euro la hectar vizeaza zonele delimitate din Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii". Scopul sprijinului este de a contribui la atenuarea schimbarilor climatice, dar si la adaptarea la acestea. De asemenea, planul va contribui prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, cresterea capacitatii de sechestrare a carbonului si promovarea energiei durabile.
 

Subventia APIA - recoltarea stufului

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Prezenta ecoschema presupune recoltarea stufului in perioada de toamna tarzie - iarna. Fenomenul de regenerare a stufului se realizeaza prin recoltarea materialului biologic, ajutand la componenta de clima si mediu prin reducerea gazelor cu efect de sera. Astfel, se incadreaza la obiectivele PAC, respectand standardul de mediu GAEC 2 si planul de management impus de administratia zonei protejate din Rezervatia Biosfera "Delta Dunarii", conform documentului prezentat de MADR organizatiilor din sectorul agricol.
 
Stuful este o parte importanta in ecologia si economia Deltei Dunarii. Asadar, are beneficii bine impamantenite in mediu si in social:
 
- economic - poate fi utilizata ca materie prima prima in obtinerea de biomasa
 
- ecologic - inmultirea sa este asigurata prin recoltare, iar lipsa recoltarii determina degradarea ireversibila a zonelor stuficole
 
- social – poate constitui principala sursa de venit pentru locuitorii zonei rezervatiei Deltei Dunarii
 
- mentinerea si imbunatatirea capacitatii plantelor de a stoca carbonul
 
Joi, 4 august, a avut loc o noua reuniune a Comitetului Consultativ Tematic pentru Planul National Strategic. S-au prezentat principalele modificari ale PNS 2023 - 2027, ca urmare a observatiilor Comisiei Europene.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016