Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Depunerea cererilor de plata pentru PNA, posibila pana la 1 septembrie

oros-madr-depunerea-cererilor-de-plata-pentru-pna-posibila-pana-la-1-septembrie

Vesti bune pentru apicultori de la Ministerul Agriculturii! Depunerea cererilor de plata pentru Programul National Apicol este posibila pana la 1 septembrie. Termenul a fost prelungit!


"Avem o veste buna si pentru apicultori, pentru ca anul acesta conditiile nu au fost prielnice nici pentru apicultura, au afectat foarte mult apicultorii. Am demarat un proiect de Hotarare de Guvern prin care modificam HG 339/2020 privind aprobarea Programului National Apicol pentru perioada 2020 - 2022 in care acordam cate 50 de milioane de lei pe an acestui sector, tocmai pentru a-i ajuta sa aplice, sa fie cat mai multi beneficiari ai acestui program. Practic, am extins termenul de depunere de la 1 august 2020 la 1 septembrie 2020. Sigur, acest lucru l-am facut la multele solicitari venite din partea apicultorilor, astfel incat sa asiguram o continuitate a activitatii, absorbtia fondurilor respective, dar sa ajutam in acest an greu si acest sector", a spus Oros.
 
La mijlocul lunii iunie, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA), Ioan Fetea, declara ca productia de miere va fi compromisa in acest an, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, iar estimarile de la acea data aratau ca va fi mai mica cu circa 15-20% decat anul trecut, "care nu a fost un an apicol bun". El considera ca multi apicultori vor renunta la fondurile din Programul National Apicol, iar banii alocati in acest an prin program nu vor fi cheltuiti in totalitate.
 
Potrivit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), valoarea sprijinului financiar alocat pentru Programul National Apicol pentru perioada 2020 - 2022 este de 150,63 milioane lei, din care suma de 75,31 milioane lei reprezinta contributia Uniunii Europene la programele apicole nationale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Pentru anul 2020 a fost alocata suma de 50,21 milioane lei, pentru anul 2021 - 50,23 milioane lei, iar pentru anul 2022 - 50,18 milioane lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016