Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patronul Agrofam Holding, pus sub control judiciar pentru fraude cu fonduri europene

patronul-agrofam-holding-pus-sub-control-judiciar-pentru-fraude-cu-fonduri-europene

In acelasi dosar este cercetata si fiica sa, cei doi fiind suspectati ca au obtinut ilegal subventii din bani europeni.


Omul de afaceri Stefan Poienaru si fiica sa, Maria Ecaterina Valeanu-Traicu, sunt cercetati de procurorii anticorupţie intr-un dosar ce face referire la folosirea de documente false in vederea obţinerii de fonduri europene, cei doi reusind sa primeasca o finantare de 3,8 milioane lei, informeaza un comunicat DNA.
 
Potrivit sursei citate, pe numele celor doi a fost inceputa acţiunea penala, ei fiind pusi sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile. 
 „In intervalul 2009-2014 inculpatul Poienaru Stefan prin intermediul mai multor firme, pe care le detine in mod direct sau prin interpusi, a fraudat sau a incercat sa fraudeze atat bugetul de stat cat si bugetul general al Comunitatilor Europene. Activitatea infractionala a inculpatului s-a concretizat atat prin intocmirea unor declaratii neconforme realitatii, referitoare la suprafetele de teren declarate in fata autoritatilor locale, cat si in fata Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, in mod direct sau prin interpusi ai acestuia, cat si prin documente falsificate de catre autoritati ale administratiei publice locale, determinate de inculpat sa elibereze aceste acte”, se arata in comunicatul citat.
 
Procurorii sustin ca in perioada 2009-2011, in contextul unui proiect privind modernizarea unei exploataţii agricole, prin intermediul fiicei sale, Maria Ecaterina Valeanu-Traicu, omul de afaceri a obtinut fonduri in valoare de 3,8 milioane de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Poienaru este acuzat de mai multe infractiuni, intre care complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credinta de documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, participatie improprie si complicitate la inselaciune.
 
De asemenea, fiica sa Maria Ecaterina Valeanu-Traicu este anchetata pentru folosirea sau prezentarea cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele ei, şi pentru infractiunea de inselaciune.
 
In acest caz, procurorii DNA au efectuat marti perchezitii domiciliare in sapte locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Ialomita si Calarasi.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016