Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 59 de milioane de lei platite in conturile producatorilor de tomate

peste-59-de-milioane-de-lei-platite-in-conturile-producatorilor-de-tomate

Pana la inceputul acestei luni, de ajutorul special au beneficiat 4.510 fermieri, cei mai multi din Olt, Giurgiu, Galati, Dolj, Buzau si Teleorman.


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a platit pana la inceputul lunii august peste 59,2 milioane de lei unui numar de 4.510 beneficiari ai programului de sustinere a tomatelor cultivate in spatii protejate.
 
Din cei 8.381 de agricultori inscrisi in program, pe ciclul I de productie, au depus deconturi 4.510, fiind platita deja suma de 59,21 milioane de lei. Pentru ciclul II de productie s-au inscris in program pana in prezent 3.826 de agricultori, dar acestia pot continua sa se inscrie pana cand intra cu produsele pe piata, respectiv perioada noiembrie-decembrie 2017.
 
Valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor este de 13.481,4 lei/beneficiar/an, suma ce reprezinta contravaloarea in lei a 3.000 euro/beneficiar/an, pentru o suprafata de 1.000 de metri patrati. Programul se desfasoara pe o perioada de 8 ani.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Resursele financiare pentru aplicarea schemei de ajutor de minimis sunt in valoare de 179,75 milioane de lei, contravaloarea in lei a 40 de milioane de euro, si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pe anul 2017.
 
Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de cel putin 1.000 de metri patrati, sa obtina o productie de minimum doua kilograme tomate/metrul patrat, dar si sa valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kilograme, dovedita cu documente justificative.
 
Conform datelor MADR, importurile de rosii se ridica, anual, la 50.000 de tone si costa in jur de 35 de milioane de euro, in timp ce exporturile sunt de 16 ori mai reduse, respectiv de numai 3.000 de tone, cu o valoare de doua milioane de euro.
 
In primele patru luni din acest an, Romania a importat 34.300 tone de tomate, in scadere cu 5,5% fata de cele 36.300 tone importate in perioada similara a anului trecut. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016