Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata avansului nu va intra la toti fermierii in prima zi

plata-avansului-nu-va-intra-la-toti-fermierii-in-prima-zi

Plata avansului este o activitate de durata, astfel ca nu toti fermierii isi vor primi banii in prima zi. De asemenea, zilnic pe parcursul unei intregi luni o serie de fermieri vor beneficia de aceste plati.


Directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Harghita, Haschi Andras, a facut acest anunt public. La nivelul acestui judet, prima transa din subventii va intra in contul a circa 26.000 de fermieri.
 
"Incepand de luni, 17 octombrie, APIA intentioneaza sa plateasca subventia fermierilor in avans. Asta inseamna ca, in momentul de fata, noi am inceput sa pregatim pentru plata un numar de aproximativ 26.000 de dosare. 
 
Este o munca foarte grea, asta inseamna ca lucram, practic, zi si noapte, pentru ca, luni dimineata, Trezoreria sa aiba pe masa primele OP-uri ca sa poata transfera banii fermierilor. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sigur ca este o activitate care nu se rezolva intr-o zi, nu toti fermierii isi vor primi banii in prima zi, este o activitate de durata. Pe parcursul unei intregi luni, zilnic, o serie de fermieri vor beneficia de aceste plati", a declarat Haschi Andras, pentru Agerpres.
 
De asemenea, directorul APIA Harghita a afirmat ca sumele achitate fermierilor vor viza subventiile pe suprafata si subventiile de agromediu si zona montana. In acest sens, procentul pe care APIA il va plati va fi de aproximativ 70%.
 
Platile in avans reprezinta un mare ajutor pentru fermieri, in contextul in care a inceput campania de toamna, unde banii vor fi folositi pentru acest sector, potrivit directorului APIA Harghita.
 
"Este un avantaj foarte mare. Trebuie stiut ca, teoretic, platile incep doar din 1 decembrie, dar avand in vedere criza financiara si tot felul de alte crize, de ani de zile, Uniunea Europeana ne permite sa dam un avans fermierilor, care, chiar si daca este cu cateva saptamani inainte de plata finala este un ajutor foarte-foarte mare, avand in vedere ca sunt in plina desfasurare lucrarile de toamna, care necesita investitii destul de mari", a precizat seful APIA Harghita.
 
Pana la sfarsitul acestui an, la fel ca si pana acum, vor intra in Harghita intre 70 si 80 de milioane de euro din subventii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016