Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata avansurilor pentru subventiile pe suprafata 2014 incepe pe 16 octombrie

plata-avansurilor-pentru-subventiile-pe-suprafata-2014-incepe-pe-16-octombrie

Fermierii vor primi jumatate din subventiile acordate pe suprafata pentru anul 2014, sumele totale alocate fiind de peste 600 de milioane de euro.


Intr-un interviu pe care l-a acordat recent pantru Agerpres, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a facut un anunt important pentru fermieri, informand ca incepand cu data de 16 octombrie, deci peste o luna, se vor incepe platile avansurilor pentru plata pe suprafata, APIA avand disponibile in acest sens peste 600 de milioane de euro.
 
In aceasta situatie, anul in curs  ar putea fi al doilea an consecutiv in care s-ar putea inregistra o balanta comerciala pozitiva cu produse agroalimentare, tinand cont de volumul mare de export care se realizeaza, de regula, in partea a doua a anului.
 
„Vreau sa va reamintesc ca din 16 octombrie platim avansurile pentru platile pe suprafata, vreo 600 de milioane de euro. Astfel, pentru campania din 2014, platile incep teoretic la 1 decembrie, dar noi incepem sa dam avansurile din 16 octombrie. Pentru acest an, vorbim de 139 de euro pe hectar plata europeana, la care se mai adauga 21 de euro pe hectar de la bugetul de stat, iar avansul de 600 de milioane de euro reprezinta 50% din cei 139 de euro. Pentru bovine introducem un sprijin cuplat, sper ca si Comisia Europeana sa reactioneze pozitiv, pentru ca noi am transmis toate datele pana la 1 august” a declarat in cadrul interviului ministrul Agriculturii.
 
Acesta a mai adaugat ca banii provin exclusiv din fonduri europene, fiind vorba de un ajutor cuplat. „Comisia Europeana ne permite ca din valoarea maxima pe care o avem pentru plati directe, de 1,4 miliarde de euro in 2015, sa avem 15 procente pentru platile cuplate. Noi vrem ca sa introducem anul acesta, pentru prima data, platile cuplate la bovine, ovine pentru carne si lapte, iar dincolo de acestea o sa fie un sprijin si pe zona de legume-fructe, sere, solarii, respectiv pentru castraveti, rosii sau cartofi, ajutoare pentru aceste sectoare care nu prea au beneficiat pana acum” a mai precizat Daniel Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Daca in anul 2013, ajutorul pe cap de animal la bovine era de 500 de lei, in anul 2014 media este undeva la 700 de lei pe cap de animal, la cei cu vaci de lapte, iar din anul 2015 se va mai adauga pentru cei cu vaci de lapte suma de 250 de euro pe cap de animal, o suma in crestere pana in 2020. Cei care au vita de carne vor primi 300 de euro pe cap de animal.
 
„Cred ca este un ajutor extrem de stimulativ ca sa putem vorbi de revigorarea zootehniei. Acelasi lucru se intampla si la ovine pentru ca, pe langa ajutorul care il au astazi, de 38,5 lei/cap, se va introduce inca un sprijin de 7 euro pe cap de animal”, este de parere Daniel Constantin.


Alte stiri pe aceata tema gasiti in sectiunea dedicata de Subventii pentru agricultura 



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016