Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata subventiilor s-ar putea finaliza pana la 1 martie

plata-subventiilor-s-ar-putea-finaliza-pana-la-1-martie

Pana la acest termen, MADR si APIA doresc sa fie virate platile catre toti fermierii, cu exceptia schemelor care nu se pot achita inca si a dosarelor blocate la plata.


Fermierii fara probleme care au depus cereri unice si nu si-au primit inca subventiile ar putea sa intre la plata in saptamana ce urmeaza, Petre Daea anuntand ca pana la 1 martie se doreste sa se incheie plata subventiilor aferente anului 2018.
 
Exceptie vor face schemele de plata care nu pot fi achitata in aceasta perioada si dosarele blocate la plata. Spre exemplu, sprijinul cuplat vegetal nu poate fi platit de APIA decat dupa data de 31 martie 2019, intrucat pana la termenul limita de 31 martie, fermierii mai au de depus la APIA acte necesare acordarii banilor.
 
De asemenea, este putin probabil ca ajutoarele nationale tranzitorii sa fie achitate fermierilor pana la termenul a de 1 martie, tinand cont de faptul ca plata acestor subventii asteapta pomulgarea de catre presedinte a Legii bugetului de stat pentru anul 2019.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Sunt cateva probleme cu cateva dosare. Avem 929 de fermieri cu suprafete, cu blocuri supradeclarate. Trebuie sa vedem despre ce este vorba. Avem 853 de fermieri cu erori generate, controlul este in curs de solutionare. Toate aceste erori care sunt generate in sistem, gandindu-ne ca nu sistemul electronic pe care-l avem si softul care functioneaza, cu care nu sunt probleme, sunt rezolvate. La ora actuala, in Romania sunt platiti 85,7% din fermieri, cu platile aduse la zi. Sunt in calculul nostru, in graficul nostru de executie. Noi ne-am propus, nu pana la 31 martie sa incheiem acordarea subventiilor, ci pana la 1 martie, pentru ca nu vrem sa suprapunem actiunile. De la 1 martie pana la 15 mai trebuie sa depunem cererile. Suntem legati, evident, de ANT, ajutorul national tranzitoriu, atat la vegetal, cat si la animale. Pentru ca avem hotararile de Guvern, avem banii respectivi, o sa dam drumul si la aceste lucruri. Vor ramane situatiile neclare, cei care, evident, din controalele noastre va rezulta ca trebuie sa mai staruim asupra controlului. Eu cred ca este important sa nu lasam niciun fermier fara bani, indiferent in ce situatie se afla, sa-i clarificam situatia in asa fel incat el sa primeasca bani” a declarat Petre Daea.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016