Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primii fermieri nemultumiti de Masura 121 a PNDR

primii-fermieri-nemultumiti-de-masura-121-a-pndr

Este vorba de un grup de producatori din Timis, care reclama birocratia excesiva si sistemul complicat de scriere si implementare a proiectelor.


La doar o luna si cateva zile dupa ce PNDR 2014-202 a fost lansat oficial prin deschiderea la 20 mai a sesiunii de depuneri de proiecte in cadrul Masurii 121, au inceput sa se faca auzite voci din randul fermierilor, potentiali beneficiari ai programului, care isi manifesta nemultumirea fata de anumite aspecte legate de desfasurarea acestuia.
 
Primii care si-au manifestat nemultumirea au fost fermierii din Timis, care sustin ca peste 80 la suta din suma ce urmeaza a fi primita se duce pe cheltuielile pe care trebuie sa le faca solicitantii pentru obtinerea documentelor necesare. In plus, acestia acuza si faptul ca majoritatea bancilor refuza sa acorde credite fermierilor, si astfel, acestia nu au cum sa se autofinanteze pentru implementarea unui proiect european.
 
Unul dintre nemultumiti este Ciprian Kovacs, presedintele cooperativei Agricultorul Banatean, care a declarat, citat de publicatia Ziua de Vest, ca „ in aceasta situatie, foarte multe nu poti sa faci. Daca ai acesti bani ,80 la suta ,ce iti mai trebuie sa te imprumuţi la banca, sa iti faci mare bataie de cap şi sa umbli cu acte pe la toti birocratii? Nu se merita. Rentabil ar fi invers: ei sa ne dea 80 la suta, iar noi sa venim cu 20 la suta din suma”.
 
Acesta a mai precizat ca fermierii banateni sunt nemultumiti si de birocratia excesiva si de sistemul complicat de scriere si implementare a unui proiect pentru finantare europeana, sugerand ca o solutie ar fi realizarea de catre ministerul de resort a unor documente standard care sa fie completate de solicitanti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Daca vrea sa urgenteze atragerea fondurilor europene, ministerul sa faca documente standard. Altfel, se tergiverseaza foarte mult. Unii fermieri schimba prefixul pana finalizeaza de scris un proiect. De ce sa le faca acei consultanti care sa se umple de bani pe spinarea noastra? Macar ca aceste consultatii sa fie gratuite. Ar beneficia mai multi, daca ar fi mai simplu”, sustin fermierii nemultumiti.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton