Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul national apicol asigura 50,2 milioane lei in finantari

programul-national-apicol-asigura-502-milioane-lei-in-finantari

Apicultorii vor beneficia de peste 50,2 milioane lei in finantari, chiar daca acum ne confruntam cu pandemia Covid-19.


”Valoarea sprijinului financiar alocat din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru Programul national apicol pentru perioada 2020 - 2022 este de 150,62 milioane lei, din care suma de 75,314 milioane lei reprezinta contributia Uniunii Europene la programele apicole nationale, potrivit prevederilor Deciziei Comisiei Europene nr. 974 din 12 iunie 2019 de aprobare a programelor nationale de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole prezentate de statele membre in temeiul Regulamentului (CE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European si al Consiliului, si distribuita astfel: pentru anul 2020 - 50,21 milioane lei; pentru anul 2021 - 50,23 milioane lei; pentru anul 2022 - 50,186 milioane lei”, potrivit unui proiect de Hotarare privind aprobarea Programului national apicol pentru perioada 2020 - 2022, a normelor de aplicare, precum si a valorii sprijinului financiar, consultat de News.ro.
 
Comisia Europeana participa la finantarea actiunilor din Program cu 50% din cheltuielile efectuate de Romania pentru fiecare actiune accesata, excluzand TVA.
 
Platile se fac in lei, la ultimul curs de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE) inainte de data de 1 ianuarie a anului in cursul caruia este luata decizia de acordare a ajutoarelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
”Scopul Programului national apicol pentru perioada 2020 - 2022 este de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar pentru decontarea analizelor fizico – chimice care sa ateste calitatea mierii si pentru achizitionarea de: medicamente pentru tratarea varoozei si nosemozei, cutii in vederea reformarii cutiilor uzate in urma deplasarii acestora in pastoral, colectoare de polen, colectoare de propolis, uscator de polen, incalzitor miere, topitor de ceara, maturator, combinezon apicol, manusi de protectie, afumator, dalta apicola, furculita pentru descapacit, cutit pentru descapacit, sita filtrare miere, remorci apicole, macara pentru incarcare- descarcare stupi, motostivuitor pentru incarcare – descarcare stupi, matci si/sau familii de albine, precum si prin acordarea de sprijin financiar formelor asociative apicole legal constituite pentru consultanta in apicultura, promovarea apiculturii si a produselor apicole, organizarea de cursuri de perfectionare in apicultura, achizitia de catre formele asociative de echipament pentru procesarea cerii, si echipament pentru ambalarea mierii”, arata nota de fundamentare a proiectului.
 
Beneficiarii Programului sunt: apicultori, persoane fizice si juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, dar si formele asociative apicole legal constituite, numai pentru actiunea de asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori. Printre beneficiarii Programului se pot numara si apicultori din categoria intreprinderilor mici si mijlocii.
 
”Actiunile Programului sunt: asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori, combaterea agresorilor si a bolilor specifice stupilor, in special a varoozei, rationalizarea transhumantei, masuri de asistenta pentru repopularea septelului apicol din Uniune, imbunatatirea calitatii produselor in vederea unei mai bune valorificari a produselor pe piata”, spun autorii proiectului.
 
In vederea centralizarii si incadrarii in plafonul alocat, pentru actiunile derulate prin intermediul formelor asociative legal constituite, acestea trebuie sa depuna la centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), respectiv al municipiului Bucuresti, mai intai cererile de intentie in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari a Guvernului, iar ulterior, cererile de plata.
 
Termenul-limita de depunere a cererii de plata si a documentelor care o insotesc este data de 1 august a fiecarui an.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016