Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

APIA informeaza ca cererile pentru cei care sa primeasca banii din Programul National Apicol trebuie depuse pana la 2 august inclusiv.
Valoarea sprijinului financiar alocat anului 2021 pentru Programul National Apicol este de 59,215 milioane de lei.
APIA precizeaza ca numai solicitantii care au depus cererea de intentie pana la data de 31 mai 2021, respectiv formele asociative apicole legal constituite pentru masura A "Asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori", si apicultorii pentru actiunile C.4. "Achizitionarea de mijloace de transport apicol fara autopropulsie - remorca apicola/pavilion apicol si mijloace fara autopropulsie de incarcare-descarcare a stupilor in pastoral", respectiv D.3. "Achizitionarea de accesorii apicole de catre stupinele de elita/multiplicare" au dreptul sa depuna cererea de plata prin care vor solicita sprijin pentru acelasi produs/produse din cererea de intentie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Plata sprijinului financiar se va efectua de catre APIA dupa controlul tuturor cererilor de plata si dupa centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea incadrarii in plafonul alocat pentru fiecare masura.
Actiunile finantate prin Programul National Apicol in anul 2021 sunt grupate in cinci masuri, prima masura vizand asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori, care include submasurile de consultanta in apicultura; promovarea apiculturii si a produselor apicole; organizarea de cursuri de perfectionare in apicultura; achizitia de catre formele asociative de echipament pentru procesarea cererii; achizitia de catre formele asociative de echipament pentru ambalarea mierii.
A doua masura vizeaza combaterea agresorilor si a bolilor specifice stupilor, in special a varoozei, fiind finantata achizitionarea de medicamente pentru tratarea varoozei si nosemozei.
Cea de a treia masura din cadrul PNA se refera la rationalizarea transhumantei/stuparitului pastoral (submasuri: achizitionarea de cutii in vederea inlocuirii cutiilor uzate in urma deplasarii in pastoral; achizitionarea de accesorii apicole: colector polen, colector propolis, uscator polen, incalzitor miere, topitor de ceara, maturator; achizitionarea de unelte apicole si echipamente de protectie- echipament apicol de protectie, afumator, dalta apicola, furculita pentru descapacit, cutit pentru descapacit, sita filtrare miere; achizitionarea de mijloace de transport apicol fara autopropulsie - remorci/pavilioane apicole si mijloace fara autopropulsie de incarcare-descarcare a stupilor in pastoral.
Potrivit APIA, a patra masura vizeaza asistenta pentru repopularea septelului apicol din Uniune, respectiv achizitionarea de matci si/sau familii de albine; achizitionarea de produse proteice solide pentru familii de albine de catre stupinele de elita si de multiplicare; achizitionarea de accesorii apicole de catre stupinele de elita si de multiplicare.
Ultima masura pentru care apicultorii pot cere finantare se refera la imbunatatirea calitatii produselor in vederea unei mai bune valorificari a produselor pe piata, respectiv decontarea analizelor fizico-chimice/reziduuri care sa ateste calitatea mierii.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 3.3 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News