Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Proiecte tip pentru ferme si silozuri, cu finantare prin PNDR
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) pune la dispozitia fermierilor proiecte tip pentru ferme si silozuri, care vor putea fi realizate cu finantare nerambursabila prin PNDR 2020, fara a mai parcurge procedura de achizitie publica.
AFIR a publicat prima versiune a Ghidului bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri si sere. Documentul prezinta metodologia de introducere de noi produse in baza de date cu preturi de referinta, precum si de actualizare a informatiilor specifice si a preturilor unitare. Produsele vor fi introduse in baza de date de catre producator sau de catre un singur importator al acestuia sub forma unor proiecte tip, functionale.
Aceasta noua sectiune a Bazei de date cuprinde preturi de referinta pentru silozuri si sere care pot fi realizate cu fonduri nerambursabile prin submasurile 6.1 (tinerii fermieri), 6.3 (ferme mici), 4.1 (exploatatii agricole) dar si 4.1a (exploatatii pomicole) din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020 (PNDR 2020).
„Practic, in foarte scurt timp, vom putea pune la dispozitia fermierilor proiecte tip pentru ferme si pentru silozuri, care vor putea fi realizate cu finantare nerambursabila prin PNDR, fara a mai parcurge procedura de achizitie publica. Aceasta baza de date a AFIR reprezinta un instrument de lucru important si transparent la dispozitia solicitantilor, prin intermediul caruia a fost simplificata esential procedura de achizitii pentru beneficiarii privati ai programului, cu atat mai mult cu cat aceasta procedura se deruleaza prin intermediul modulului on-line de pe site-ul Agentiei. In urma procesului de consultare publica, organizat de AFIR in luna septembrie a acestui an, s-a renuntat pentru moment la introducerea preturilor de referinta pentru grajduri, insa analizam in continuare utilitatea si oportunitatea actualizarii bazei de date si pentru aceasta categorie”, a precizat directorul general al AFIR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Potrivit datelor AFIR, producatorul sau importatorul care inscrie elemente are posibilitatea de a incarca maximum 20 de proiecte tip pentru fiecare marca. Aceste elemente se vor incarca in cel mult 30 de zile de la data la care s-a transmis spre verificare primul element.
Preturile din baza de date vor fi exprimate in Euro (in cazuri justificate sustinute de documente, moneda exprimata poate fi USD) si nu vor include TVA (pret CIP la beneficiar). De asemenea, pretul inscris este per element si exprimat fara zecimale.
Elaborarea, actualizarea si dezvoltarea Bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri si sere se realizeaza de catre expertii din cadrul AFIR in mai multe etape. Astfel, pentru alocarea marcii in vederea inscrierii de elemente in Baza de date cu preturi de referinta, producatorul/ importatorul/ dealerul acceseaza portalul AFIR, fiind necesar sa isi creeze un cont de utilizator.
„In acest cont, utilizatorul trebuie sa incarce urmatoarele documente: solicitarea de inscriere, declaratia pe propria raspundere privind inscrierea in baza de date cu preturi de referinta, declaratia producatorului prin care recunoaste dreptul importatorului/ dealerului autorizat de a-si stabili preturile de vanzare pentru Romania. In cazul in care utilizatorul are calitatea de producator, documentele necesare inscrierii sunt solicitarea de inscriere si declaratia pe propria raspundere privind inscrierea in Baza de date cu preturi de referinta”, precizeaza reprezentantii AFIR.
In baza de date se vor introduce preturile de vanzare catre beneficiarii PNDR 2020, nu preturile recomandate de producatori, acestea putand reprezenta doar o etapa de verificare a rezonabilitatii preturilor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.25 din 2 voturiUltima ora
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
Idei de afaceri in agricultura