Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Promisiuni de subventii pentru cultivatorii de cartofi

promisiuni-de-subventii-pentru-cultivatorii-de-cartofi

Acestea ar putea fi acordate incepand din acest an iar valoarea lor ar fi de 800 de euro pe hectar.


De anul acesta, cultivatorilor de cartofi li se promite o subventie de aproximativ 800 de euro pe hectarul de cartof de samanta. Ajutorul financiar consistent convinge tot mai multi fermieri sa aiba parcele cu material de plantat.
 
Mihail Mucsi, unul dintre cultivatorii importanti de cartofi din Romania, spune ca obtinerea subventiei va fi un demers dificil.

 „APIA are deja metodologia in teritoriu. Fermierul trebuie sa depuna un dosar intreg care sa contina dovada ca are zona de samanta, ca dispune de dotarea necesara: masini de plantat, masini de cultivat, etc. Parcelele sunt verificate, se iau probe vara, toamna”, spune acesta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Subventia ar acoperi costurile destul de ridicate ale unui hectar cu cartofi de samanta.
 
„Pe mine ma costa un hectar 30.000 de lei. Importul ajunge la 850 de euro pe tona de samanta. Pentru un hectar am nevoie de trei tone si jumatate de cartof calibrat la 35-55 mm. In fiecare an, import samanta din Germania si Olanda, categoria biologica Elita, si cultiv 40-45 de hectare cu material de plantat. De pe un hectar scot maxim 27 de tone, calibrati la 35-55 mm. Ca sa nu fie cartoful mare intrerupem vegetatia. Ori prin tocarea vrejului, ori chimic cu un produs destul de scump.  Folosesc 4 litri pe hectar. Produc samanta certificata cls. A”, explica Mihail Mucsi.
 
Producatorul de cartofi din Covasna are parcele mici plantate manual, pe care testeaza soiurile. Mihail Mucsi cultiva cartofi pe 110 hectare, iar productia este livrata unui mare retailer. Fermierul merge pe soiuri universale.
 
El spune ca romanul stie doar de cartofi albi si cartofi rosii. Intre soiurile timpurii pe care le cultiva sunt: Riviera (coaja alba, miez crem), Agata (coaja alba, miez alb), Carrera (coaja alba, miez galben), Bella Rosa (coaja rosie, miez galben deschis), iar intre soiurile semitardive se inscrie Rudolph (coaja rosie, miez alb) apreciat pentru piure.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016