Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

RASU-PLANSU: Dupa doi ani, au aprobat despagubirile pentru cultivatorii de cartofi calamitati in 2010

rasu-plansu-dupa-doi-ani-au-aprobat-despagubirile-pentru-cultivatorii-de-cartofi-calamitati-in-2010

Ieri am citit un comunicat al ministerului agriculturii prin care eram informati despre aprobarea, in sedinta de guvern de miercuri, a unui ordin care stabileste despagubirile oferite cultivatorilor de cartofi afectati de Clavibacter. Toate bune si frumoase, numai ca "ajutorul" oferit de Guvern vine dupa DOI ANI de la calamitate!


"Miercuri, 11 aprilie 2012, a fost aprobata in sedinta de Guvern hotararea prin care se acorda suma totala de 7,457 milioane lei, ajutor de stat pentru producatorii de cartofi afectati de organismele de carantina daunatoare culturii cartofului pentru recolta anului 2010. Intreaga suma se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2012", se arata in comunicatul Ministerului.

Institutia sustine ca a elaborat proiectul de hotarare considerand ca va avea un impact pozitiv asupra producatorilor de cartofi a caror productie a fost afectata de organismele de carantina daunatoare culturii cartofului, prin asigurarea despagubirii valorii productiei afectate.

Halal impact, domnilor guvernanti, dupa doi ani! I-ati salvat pe fermieri!

Tot in sedinta de ieri a fost aprobata totodata si Hotararea pentru aprobarea Normelor metodologice de acordare a ajutoarelor de stat producatorilor de cartofi afectati de organismele de carantina daunatoare culturii cartofului: Clavibacter michiganensis ssp. sepedonicus (putregaiul inelar al tuberculilor de cartofi) si Ralstonia solanacearum (putregaiul brun al cartofului).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Practic, in hotarare se stabilesc:

- cadrul legal in vederea acordarii ajutorului de stat pentru despagubirea producatorilor de cartofi de samanta si producatorilor de cartofi de consum, afectati de organismele de carantina Clavibacter michiganensis ssp. sepedonicus (putregaiul inelar al tuberculilor de cartofi) si/sau Ralstonia solanacearum (putregaiul brun al cartofului), care au utilizat la infiintarea culturii samanta de cartof certificata oficial;

- suma maxima anuala pe unitatea de masura, respectiv pe kg, aferenta perioadei 2010-2013, pe categorii de cartofi si gradul de contaminare.

Nu am citit nicaieri (si probabil nici nu se stie inca) lucrul cel mai important care il intereseaza pe fermier: CAT primeste ca despagubire. Ca deobicei, Guvernul comunica sumele alocate IN ANSAMBLU, nu si suma primita de fermier.

In incheiere, am un mesaj pentru fermierii care au semanat rapita asta toamna: Stati linistiti, daca ati fost nevoiti sa intoarceti brazda veti primi despagubiri. In 2014!
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016