Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Restantele la plata din 2016 nu au legatura cu plata subventiilor
Subventiile pe suprafata acordate fermierilor incepand din 16 octombrie nu au legatura cu sumele platite ca si corectii din 2016 pentru circa 93.000 de fermieri, conform ministrului Agriculturii.
Subventiile pe suprafata acordate fermierilor incepand din 16 octombrie nu au legatura cu sumele platite ca si corectii din 2016 pentru circa 93.000 de fermieri, in contul celor 16 milioane de euro despre care se spunea ca au fost pierduti, a explicat, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.
„Din 2016, trebuia sa introducem in sistem o corectie financiara, prin care cei care aveau peste 2.000 de euro ca suma ce i se cuvine in conditiile in care este fermier, avea deci o anumita corectie si sistemul respectiv trebuia sa raspunda. Acest lucru i-a afectat pe unii cu anumite sume care s-au pierdut atunci, in total 16 milioane de euro. Au fost afectati in jur de 93.000 de fermieri. Ne-am dus pe firul banilor respectivi, am motivat, ne-am dus la Uniunea Europeana, am luat banii, am creat sistemul si practic acum le dam banii. Deci, bani care se considerau pierduti. Sunt banii pe care trebuia sa ii aiba fermierii din 2016. Acesti bani s-au recuperat, s-au dat acum. In fluxul de plati sunt anumite corectii, care inseamna mecanisme pe care le-au creat la nivelul Uniunii Europene. Au fost oameni care au incasat mai putini bani, dar nu are treaba cu subventia actuala, cu platile actuale. Sunt niste sume suplimentare. Vorbim despre corectii din urma, iar subventiile de azi sunt altceva”, a spus Daea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Ministrul Agriculturii a precizat, totodata, ca 866.000 de fermieri vor primi avansul de 70% pe subventiile cuvenite pana la 1 decembrie 2018, urmand ca dupa aceasta data sa fie achitat si diferenta de bani.
„Toti cei 866.000 de fermieri vor primi pana la 1 decembrie avansul de 70% din suma totala care le revine pe suprafata cultivata. Deci, din 200 de euro la hectar, in functie de suprafata specifica, ar fi 140 de euro pe hectar. Uniunea Europeana iti da voie sa platesti doar 50% ca avans, dar noi am mers la Uniunea Europeana unde am justificat ca e o situatie grea, ca se lucreaza greu, ca este seceta. Astfel, Romaniei, ca si altor state, a fost data aceasta decizie din partea DG Agri, de a acorda 70% ca plata avans pe suprafata. Dam subventiile pana la 1 decembrie, iar de la 1 decembrie incepem sa dam plata regulara, toti banii, la timp si fara echivoc. Fermierul roman, indiferent de ce suprafata are, se va prezenta o singura data la APIA pentru depunerea cererii. Toamna a fost buna din punct de vedere al adunarii recoltei. Un an capricios, dar cu rezultate bune. Restul banilor vor veni de la 1 decembrie si mi-am facut un program, astfel incat anul acesta sa dam peste 1,5 miliarde de euro ca subventii in perioada aceasta grea pentru realizarea insamantarilor”, a mentionat oficialul.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora