Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-au dublat fondurile alocate subventiilor pentru motorina

s-au-dublat-fondurile-alocate-subventiilor-pentru-motorina

Masura vine la momentul oportun, avand in vedere ca din suma alocata initial se utilizase cea mai mare parte.


In sedinta de la jumatatea acestei saptamani, Guvernul a aprobat majorarea sumei alocate in acest an pentru plata ajutorului de stat pentru motorina din agricultura, de la 338,819 milioane de lei la 647,248 de milioane de lei.
 
Majorarea se va face din suma alocata in acest sens Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale la rectificarea bugetara si astfel se asigura resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura in trimestrele II şi III in 2016.
 
Masura este una bine venita,  avand in vedere ca din suma de 338,819 milioane de lei, alocata initial, s-au utilizat pana in prezent 314,446 milioane de lei si exista riscul ca fondurile sa se epuizeze iar multi fermieri sa nu isi poata primi banii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Hotararea aprobata de Guvern clarifica si alte aspecte legate de gestionarea sumelor, respectiv modalitatea de alimentare a conturilor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si virarea sumelor cuvenite catre beneficiari. 
 
Astfel, APIA intocmeste si transmite trimestrial la MADR situatia centralizatoare cu beneficiarii si sumele exprimate in lei, fara subdiviziuni, aferente cantitatilor de motorina determinate la plata.
 
Dupa aprobarea de catre Ministerul Finantelor Publice a deschiderii creditelor bugetare, din bugetul MADR se alimenteaza contul APIA, care alimenteaza conturile centrelor judetene, respectiv al municipiului Bucuresti cu sumele cuvenite. 
 
Sumele cuvenite vor fi virate in conturile beneficiarilor, conform legislaţiei in vigoare, de catre centrele judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.
 
Incepand cu anul 2015, se aplica schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic şi imbunataţiri funciare. 
 
Valoarea maxima a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2015 - 2020 este de 3,334 de miliarde de lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.56 din 17 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016