Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schema de sprijin pentru agricultori se acorda si fermierilor care au datorii la Stat

schema-de-sprijin-pentru-agricultori-se-acorda-si-fermierilor-care-au-datorii-la-stat

Este decizia dictata recent de Curtea de Justitie a Uniunii Europene, comunicata zilele acestea de Ministerul Afacerilor Externe.


Ministerul Afacerilor Externe a anunţat ca, in urma unei decizii emise de Curtea de Justitie a Uniunii Europene, APIA Timis va trebui sa acorde schema de sprijin pentru agricultori si celor care, la data inaintarii cererii pentru prima, aveau datorii la stat.
 
„In data de 4 decembrie 2014, Curtea de Justitie a Uniunii Europene s-a pronuntat in cauza C-304/13, APIA Timis, avand ca obiect o cerere de pronuntare a unei hotarari preliminare formulata in temeiul art. 267 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene de Curtea de Apel Timisoara, privind interpretarea unor prevederi din Regulamentul nr. 1782/2003 al Consiliului de stabilire a normelor comune pentru schemele de sprijin direct in cadrul politicii agricole comune şi de stabilire a anumitor scheme de sprijin pentru agricultori”, a informat MAE.
 In esenta, Curtea de Apel Timisoara a solicitat CJUE sa se pronunte cu privire la compatibilitatea cu dreptul UE a unei prevederi nationale cu caracter normativ prin care se instituie o conditie suplimentara pentru acordarea primelor catre agricultor, ca acesta sa nu aiba datorii restante la bugetul de stat  si/sau la bugetul local, la data solicitarii primei, neincluse in Regulament.
 
 Guvernul Romaniei a transmis, alaturi de Grecia si de Comisia Europeana, observatii scrise in aceasta cauza. In respectivele observatii, a argumentat, in principal, in sensul incompatibilitatii instituirii unilaterale de catre un stat membru, fara autorizarea Comisiei, a unei conditii precum cea din litigiul principal, si anume de a nu avea obligatii restante la bugetul de stat si/sau la bugetul local, la data solicitarii primei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Instanta UE a considerat ca raspunsul la intrebarea adresata poate fi in mod clar dedus din jurisprudenta sau nu lasa loc niciunei indoieli rezonabile. Aceasta a stabilit ca articolul 143c din Regulamentul nr. 1782/2003 si articolul 132 din Regulamentul nr. 73/2009[2] trebuie interpretate in sensul ca se opun unei reglementari nationale care exclude de la be­neficiul ajutorului national complementar producatorii care, la data depunerii cererii lor de ajutor, au datorii restante la bugetul de stat si/sau la bugetul local, in masura in care nicio conditie privind inexistenta unor astfel de datorii nu a facut obiectul unei autorizari prealabile a Comisiei Europene”, a informat MAE, precizand ca solutia pronuntata de CJUE este in linia sustinerilor Guvernului Romaniei din observatiile scrise.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016