Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se prelungeste termenul de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minimis la tomate

se-prelungeste-termenul-de-depunere-a-actelor-justificative-pentru-ajutorul-de-minimis-la-tomate

Este vorba de schema de plata prin care fermierii care cultiva rosii in spatii protejate primesc un ajutor de 3.000 de euro.


Un proiect de hotarare promovat de ministrul agriculturii prevede prelungirea termenului de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minis la tomate de la 1 iunie la 15 iunie. Cultivatorii care nu au reusit pana la 1 iunie sa iasa cu rosiile pe piata mai au astfel o sansa pentru incasarea ajutorului de 3.000 de euro.
 
Potrivit aceluiasi document, valorificarea productiei de tomate se face in perioadele ianuarie-15 iunie, inclusiv si/sau noiembrie - 20 decembrie, inclusiv.
 
Producatorii agricoli inscrisi in Registrul unic pentru accesarea Programului de sustinere a tomatelor cultivate in spatii protejate, care vand tomatele in spatii de vanzare precum piete agroalimentare, targuri si piete ambulante vor purta elemente de identificare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin directiile pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, asigura si pune la dispozitia producatorilor agricoli elementele de identificare.
 
Elementele de identificare si procedura de distribuire a acestora, precum si tipul cheltuielilor aferente se aproba prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale.
 
Cheltuielile aferente identificarii producatorilor beneficiari ai Programului de susţinere a produsului tomate in spatii protejate se asigura din resursele financiare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Proiectul modifica si completeaza prevederile Hotararii Guvernului nr. 39/2017 pentru aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate”, beneficiarilor, conditiilor de eligibilitate, modului de acordare a ajutorului de minimis, a valorii anuale totale a acestuia, precum si modalitatile de verificare si control.
 
In argumentarea deciziei de prelungire a termenului se spune ca „prin modificarile si completarile propuse se urmareste eficientizarea activitatii sectorului tomate produse in spatii protejate, asigurarea necesarului de consum intern din productia autohtona de produse agricole, respectiv tomate, realizarea unei proceduri de identificare a producatorilor autohtoni de tomate si o corecta informare a consumatorilor. De asemenea, se urmareste obtinerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piata europeana si numai, precum si o eficienta economica in realizarea şi valorificarea acestora”.
 
Bugetul alocat acestui program de sprijin pentru cultivatorii romani de tomate este de 179.752 mii lei, contravaloarea in lei a 40.000 mii euro si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016