Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR isi mentine decizia de a face schimbari la nivelul conducerii APIA

seful-madr-isi-mentine-decizia-de-a-face-schimbari-la-nivelul-conducerii-apia

Acesta a precizat ca schimbarile se vor face treptat, pe masura ce se va stabili ca cei vinovati de intarziereasi chiar neplata in termen a avansurilor la subventiile pe suprafata, nu si-au facut treaba.


Scandalul generat de intarzierea platii avansurilor la subventiile pe suprafata urmata chiar de neplata unei parti din aceste avansuri pana la termenul limita se va lasa cu schimbari din functie la APIA, noul ministru emitand chiar un ordin de numire in functie a unui nou director general, dar revocand la scurt timp respectivul document, dupa ca si-a dat seama ca postul respectiv nu poate fi ocupat decat prin concurs.
 
In cadrul unei conferinte la care a prarticipat zlele trecute, Achim Irimescu a declarat ca vor fi facute schimbari la nivelul managementului APIA, iar cei vinovati vor fi inlocuiti pe masura ce se va stabili ca nu si-au facut pe deplin datoria n ceea ce priveste plata avansurilor.
 
„Problema nu s-a incheiat la APIA pentru ca a fost modulul creat pentru partea de avansuri. Acum incepem munca, contra cronometru, pentru actualizarea sau realizarea modului de plati, in sensul efectuarii platilor integrale care au inceput, teoretic, de la 1 decembrie. Asa ca activitatea continua la fel de sustinuta sau as spune chiar mai sustinuta pentru ca modulul va avea forma mult mai complexa. Repet, in loc de avansuri, la care s-a luat o singura plata in calcul, acum vor fi cinci componente care complica foarte mult acest modul. Sigur, schimbarile in managementul Agentiei se vor face pe masura ce vom avea evidenta faptului ca anumite persoane nu si-au facut datoria”, a declarat in acest sens ministrul AGriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Reamintim ca plata avansului pe suprafata a fost acordata cu intarziere din cauza unor disfunctionalitati ale sistemul informatic care controleaza distributia subventiilor, angajatii APIA fiind nevoiti sa prelucreze manual o parte din cererile depuse de fermieri.
 
Pana la termenul limita, 30 noiembrie, peste 602.000 de fermieri care au depus cereri de plata in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata au primit 255,448 de milioane de euro drept avans pentru o suprafata de 5,75 milioane de hectare. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016