Sesiune MADR cu buget de aproape 17 milioane euro, lansata pe 11 mai
Publicat la data de 07 Mai. 2020 in:
Subventii MADR va lansa o sesiune cu un buget de aproape 17 milioane de euro pe 11 mai pentru sprijinirea proiectelor de investitii si combaterea pestei porcine africane.
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Directia Generala Dezvoltare Rurala - Autoritatea de Management pentru PNDR, va deschide, incepand cu data de 11 mai 2020, sesiuni de primire a proiectelor in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, prin care se sprijina investitii pentru prevenirea si combaterea Pestei Porcine Africane (PPA) in Romania, respectiv Masura 5 - Refacerea potentialului de productie agricola afectat de dezastre naturale si de evenimente catastrofale si instituirea unor masuri de prevenire corespunzatoare", a informat ministerul intr-un comunicat.
Sesiunea se va desfasura intre 11 mai, ora 9.00, pana la 31 iulie 2020, ora 16.00.
„In conjunctura dificila in care ne aflam, suntem alaturi de agricultori si continuam masurile de sustinere deja anuntate, prin noi scheme de sprijin pe care le-am gandit si le instrumentam in beneficiul fermierilor si al producatorilor din sectorul agroalimentar”, a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
In cadrul sesiunii ce urmeaza a se deschide pe data de 11 mai 2020, suma disponibila pentru selectia proiectelor va fi de 16.717.235 euro, depunerea urmand a se face la nivel national.
Suma este defalcata astfel: Sprijin pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile, pentru beneficiari publici, este de 4,75 milioane euro, din care pentru instalatii dezinfectie: 2,31 milioane euro, pentru autoutilitare probe si dotare laboratoare: 1,7 milioane euro si pentru camere frigorifice: 740.000 euro.
Sprijinul pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile, destinat beneficiarilor privati, este de 8.289.804 euro.
Sprijinul pentru investitii privind refacerea terenurilor agricole si a potentialului de productie afectate de dezastre naturale, de conditii de mediu adverse si de evenimente catastrofale - 3.677.431 euro. Aici beneficiarii pot fi fermieri persoane fizice, cooperative agricole si grupuri de producatori. Fondurile acordate prin aceasta submasura vor contribui la refacerea potentialului de productie afectat de PPA, fiind finantate achizitiile de animale de reproductie, atat pentru repopularea si refacerea efectivelor de suine, cat si pentru reprofilarea exploatatiei cu alte specii de animale. De asemenea, pot fi eligibile si costurile cu extinderea si modernizarea in scopul adaptarii adaposturilor de animale. Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% si nu va depasi o valoare de 200.000 euro/proiect.
In ceea ce priveste submasura de 4,75 milioane euro ce se adreseaza beneficiarilor publici, Ministerul Agriculturii precizeaza ca intre investitiile eligibile se numara instalatiile de dezinfectie si dezinsectie, autoutilitarele pentru transportul probelor, dotarea laboratoarelor, achizitionarea de camere frigorifice etc.
Plafonul maxim al acestei submasuri este de 100.000 euro/proiect, pentru echipamentele si instrumentarul de determinare si diagnostic, mijloace specializate de transport a probelor, respectiv 20.000 euro/proiect, in cazul camerelor frigorifice, iar pentru pentru investitii in instalatii de dezinfectie si dezinsectie este prevazuta o valoare de 30.000 euro/proiect.
Pentru aceasta categorie, rata sprijinului public nerambursabil este de 80% din totalul cheltuielilor eligibile. In cazul in care sunt indeplinite cumulativ doua conditii (sa existe o legatura intre investitie si potentialul de productie si, a doua conditie, autoritatea publica actioneaza in numele diferitilor fermieri si se demonstreaza caracterul colectiv al investitiei), rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile.
In cazul beneficiarilor privati ai acestei submasuri, respectiv fermieri sau grupuri de fermieri, sunt eligibile investitiile in instalatii de dezinfectie si dezinsectie, achizitia de echipamente pentru asigurarea biosecuritatii si a infrastructurii sanitare, constructia de garduri de protectie, racordarea la utilitati.
Fiecare proiect poate beneficia de maximum 250.000 de euro. Rata sprijinului public nerambursabil pentru fermierii constituiti in forme asociative este de 100%, iar pentru fermierii individuali sprijinul este de 80% din totalul cheltuielilor eligibile.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>