Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sesiune MADR cu buget de aproape 17 milioane euro, lansata pe 11 mai

sesiune-madr-cu-buget-de-aproape-17-milioane-euro-lansata-pe-11-mai

MADR va lansa o sesiune cu un buget de aproape 17 milioane de euro pe 11 mai pentru sprijinirea proiectelor de investitii si combaterea pestei porcine africane.


"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Directia Generala Dezvoltare Rurala -  Autoritatea de Management pentru PNDR, va deschide, incepand cu data de 11 mai 2020, sesiuni de primire a proiectelor in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, prin care se sprijina investitii pentru prevenirea si combaterea Pestei Porcine Africane (PPA) in Romania, respectiv Masura 5 - Refacerea potentialului de productie agricola afectat de dezastre naturale si de evenimente catastrofale si instituirea unor masuri de prevenire corespunzatoare", a informat ministerul intr-un comunicat.
 
Sesiunea se va desfasura intre 11 mai, ora 9.00, pana la 31 iulie 2020, ora 16.00.
 
„In conjunctura dificila in care ne aflam, suntem alaturi de agricultori si continuam masurile de sustinere deja anuntate, prin noi scheme de sprijin pe care le-am gandit si le instrumentam in beneficiul fermierilor si al producatorilor din sectorul agroalimentar”, a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
In cadrul sesiunii ce urmeaza a se deschide pe data de 11 mai 2020, suma disponibila pentru selectia proiectelor va fi de 16.717.235 euro, depunerea urmand a se face la nivel national.
 
Suma este defalcata astfel: Sprijin pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile, pentru beneficiari publici, este de 4,75 milioane euro, din care pentru instalatii dezinfectie: 2,31 milioane euro, pentru autoutilitare probe si dotare laboratoare: 1,7 milioane euro si pentru camere frigorifice: 740.000 euro.
 
Sprijinul pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile, destinat beneficiarilor privati, este de 8.289.804 euro.
 
Sprijinul pentru investitii privind refacerea terenurilor agricole si a potentialului de productie afectate de dezastre naturale, de conditii de mediu adverse si de evenimente catastrofale - 3.677.431 euro. Aici beneficiarii pot fi fermieri persoane fizice, cooperative agricole si grupuri de producatori. Fondurile acordate prin aceasta submasura vor contribui la refacerea potentialului de productie afectat de PPA, fiind finantate achizitiile de animale de reproductie, atat pentru repopularea si refacerea efectivelor de suine, cat si pentru reprofilarea exploatatiei cu alte specii de animale. De asemenea, pot fi eligibile si costurile cu extinderea si modernizarea in scopul adaptarii adaposturilor de animale. Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% si nu va depasi o valoare de 200.000 euro/proiect.
 
In ceea ce priveste submasura de 4,75 milioane euro ce se adreseaza beneficiarilor publici, Ministerul Agriculturii precizeaza ca intre investitiile eligibile se numara instalatiile de dezinfectie si dezinsectie, autoutilitarele pentru transportul probelor, dotarea laboratoarelor, achizitionarea de camere frigorifice etc.
 
Plafonul maxim al acestei submasuri este de 100.000 euro/proiect, pentru echipamentele si instrumentarul de determinare si diagnostic, mijloace specializate de transport a probelor, respectiv 20.000 euro/proiect, in cazul camerelor frigorifice, iar pentru pentru investitii in instalatii de dezinfectie si dezinsectie este prevazuta o valoare de 30.000 euro/proiect.
 
Pentru aceasta categorie, rata sprijinului public nerambursabil este de 80% din totalul cheltuielilor eligibile. In cazul in care sunt indeplinite cumulativ doua conditii (sa existe o legatura intre investitie si potentialul de productie si, a doua conditie, autoritatea publica actioneaza in numele diferitilor fermieri si se demonstreaza caracterul colectiv al investitiei), rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile.
 
In cazul beneficiarilor privati ai acestei submasuri, respectiv fermieri sau grupuri de fermieri, sunt eligibile investitiile in instalatii de dezinfectie si dezinsectie, achizitia de echipamente pentru asigurarea biosecuritatii si a infrastructurii sanitare, constructia de garduri de protectie, racordarea la utilitati.
 
Fiecare proiect poate beneficia de maximum 250.000 de euro. Rata sprijinului public nerambursabil pentru fermierii constituiti in forme asociative este de 100%, iar pentru fermierii individuali sprijinul este de 80% din totalul cheltuielilor eligibile.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016