Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Solicitari de 256 milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor mici prin PNDR 2020

Sprijinul acordat pentru dezvoltarea fermelor mici este 100% nerambursabil, in valoare de 15.000 de euro si se acorda in 2 transe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% in maximum 3 ani de la semnarea acesteia.
AFIR a incheiat cu micii fermieri contracte de finantare in valoare de 159,42 milioane de euro, inclusiv pentru proiecte preluate prin procedura de tranzitie din programarea 2007 - 2013).
„Investitiile in fermele mici reprezinta un pilon important, care poate sustine dezvoltarea mediului rural romanesc pe termen lung prin crearea, dar mai ales mentinerea, locurilor de munca in agricultura. Prin intermediul PNDR 2020, pentru fermierii care detin exploatatii mici - de pana la 12.000 SO valoarea productiei standard - AFIR a platit pana in prezent 124 de milioane de euro. Imi doresc ca acest sprijin financiar sa constituie un punct de pornire care sa ajute la dezvoltarea acestor ferme pentru a deveni cat mai viabile din punct de vedere economic si sa poata accesa pe viitor linii de finantare mult mai consistente”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
valabila 48h
Sectorul apicol a beneficiat de cel mai mare interes din partea beneficiarilor submasurii 6.3, pentru care AFIR a primit 4.725 de cereri de finantare. De asemenea, micii fermieri au depus 3.346 de solicitari de finantare pentru ferme mixte, vegetale si animale.
Pentru horticultura, s-au depus 2.748 solicitari de finantare, iar pentru investitii in culturi mixte 1.621 de solicitari. Totodata, pentru cresterea bovinelor de lapte, AFIR a primit aproximativ 1.500 de cereri de finantare si alte 1.237 de solicitari pentru culturi de camp.
La polul opus, fermierii au manifestat un interes mai scazut pentru cresterea porcinelor, pentru care au fost primite 85 de solicitari, pentru cresterea bovinelor de carne s-au depus 45 de cereri de finantare si doar 24 de solicitari pentru ferme de pasari de curte.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 afaceri agricole in 2023 + Planul de afacere".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » Schema de ajutor ar putea fi dublata. Majoritatea bugetului ramane necheltuit
- » Subventii APIA 2023: Fermieri penalizati si exclusi de la plata
- » APIA: Termen urgent pentru crescatorii de vaci de lapte
- » APIA: Plata subventiilor si depunerea cererilor
- » Subventie de 456 euro/hectar, timp de 20 de ani. Ce trebuie sa faca fermierii
Idei de afaceri in agricultura