Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin de la MADR pentru fermieri. Cate variante avem

sprijin-de-la-madr-pentru-fermieri-cate-variante-avem

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) ofera sprijin pentru fiermieri prin cateva programe concrete. Iata ce variante de finantare avem la dispozitie.


Astfel, acestea sunt Scheme de plati directe (din FEGA): schema de plata unica pe suprafata; plata redistributiva, prin care se incurajeaza comasarea terenurilor; plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (inverzire); plata pentru tinerii fermieri (sprijin pentru cei care nu depasesc 40 de ani si se instaleaza pentru prima data intr-o exploatatie ca sef al exploatatiei); schema de sprijin cuplat pentru sectoarele vegetal si zootehnic; schema simplificata pentru micii fermieri. In cadrul ultimei scheme de ajutor, fermierii eligibili primesc o suma maxima de 1.250 euro, care include toate platile directe la care au dreptul.
 
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a mai precizat ca o alta forma de sprijin este reprezentata de Ajutoarele nationale tranzitorii (ANT), care se acorda in sectoarele vegetal si zootehnic, avand ca scop cresterea veniturilor producatorilor agricoli.
 
"In sectorul vegetal se acorda ajutoare nationale tranzitorii la culturi in arabil, la in si canepa pentru fibra, tutun, hamei si sfecla de zahar, iar in sectorul zootehnic se dau pentru specia bovine, in sectorul lapte, specia bovine, in sectorul carne, precum si schema cuplata de productie pentru speciile ovine/caprine. De asemenea, mai exista ajutorul de stat in sectorul cresterii animalelor, in scopul imbunatatirii calitatii genetice a efectivelor de animale si implicit a potentialului de productie la rasele de animale care au intocmite programe de ameliorare. Se acorda in continuare si Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de porci din rasele Bazna si Mangalita in vederea producerii carnii de porc, in cuantum 250 lei/cap, precum si Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii, de 1 leu/kg", a mai specificat ministrul Agriculturii, in raspunsul trimis la interpelarea parlamentara a unui deputat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Ministrul Agriculturii m-a mai informat ca va continua si in anii viitori Programul de sustinere a produsului tomate in spatii protejate, prin care se acorda contravaloarea in lei a 3.000 euro/beneficiar pentru fermierii care au cel putin 1.000 mp, obtin minimum 2 kg tomate/mp si comercializeaza productia in perioadele ianuarie-mai inclusiv sau noiembrie-20 decembrie inclusiv. Totodata, micii fermieri din tara si din judetul Bacau primesc si Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi. Cuantumul este de 1000 euro/ha, suprafata minima eligibila este de 3000 mp, iar cantitatea obtinuta este de minimum 3 kg/10 mp. Aceste forme de sprijin se acorda tuturor fermierilor care indeplinesc conditiile de eligibilitate conform legislatiei specifice in vigoare, indiferent de zona", a afirmat deputatul social-democrat, dupa primirea raspunsului din partea ministrului Agriculturii.
 
"Pentru facilitarea patrunderii pe piete a micilor producatori agricoli, prin Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, cu modificarile si completarile ulterioare, se prevede ca in cadrul structurilor de comercializare cu ridicata sau cu amanuntul este obligatorie organizarea de spatii de vanzare distincte, care sunt rezervate in exclusivitate producatorilor agricoli persoane fizice detinatoare ale unui atestat de producator si ale unui carnet de comercializare pentru valorificarea produselor din sectorul agricol obtinute din gospodaria/ferma proprie, procentul de alocare a spatiilor de vanzare pentru acestia fiind de minimum 40% din totalul spatiilor de vanzare existente", a concluzionat ministrul Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.72 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016