Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventia APIA. Care sunt animalele eligibile

subventia-apia-care-sunt-animalele-eligibile

Ministerul Agriculturii si asociatiile crescatorilor de ovine au agreat conditiite pentru o noua schema de ajutor de stat in sectorul cresterii oilor.


Conform Registrelor Genealogice, plata ar urma sa se faca pe cap de animal.
 
Dupa ce Registrele Genealogice au fost scoase de la plata Sprijinului Cuplat pentru ovine, crescatorii de animale care nu s-au retras cu animalele din RG vor avea posibilitatea de a accesa o plata suplimentara. Ajutorul vizeza stimularea cresterii efectivelor in ferme prin infiintarea mielutelor.
 
"In cazul ovinelor la Sprijinul Cuplat am luat decizia sa se plateasca practic la toate animalele din ferme cu criteriile foarte clare, daca sunt in Registru sau daca nu sunt in Registru, inclusiv ANT-ul se plateste pe toate efectivele de animale pe care le au fermierii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Este pentru prima oara cand s-a luat aceasta decizie, deci practic toti fermierii primesc Sprijinul cuplat in zootehnie, in sectorul ovin. Nu este adevarat ca fermierii vor pleca din Registre pentru ca Ministerul Agriculturii deja lucreaza la un program pentru stimularea cresterii efectivelor in ferme prin finantarea mielutelor. Aceste mielute vor fi selectate si sigur vor fi trecute si urmarite in aceste registre", a spus Florin Barbu.
 
Plata se va acorda pentru maxim 20% din efectivul existent in ferme, lasand sa se inteleaga ca sprijinul va fi acordat prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.
 
Fermierii vor primi aproximativ 40-50 de euro pe cap de mieluta. Noul program va functiona in plus pe langa subventiile deja existente, respectiv SCVZ si ANTZ.
 
"Este un program separat fata de Sprijinul Cuplat si ANT si se va aplica incepand de anul acesta, mai exact pana in iunie-iulie vom iesi cu actul normativ prin care vom finanta cresterea in sectorul ovin. Finantarea va fi pe mieluta  care va fi bineinteles, inregistrata si urmarita si verificata de acest Registre. Cuantumul poate fi intre 40 si 50 euro pe fiecare mieluta", a mai anuntat seful MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016