Publicat in: Subventii
Subventia la motorina: Cererile se depun pana in luna decembrie
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca s-a aprobat acordarea subventiei pentru motorina utilizata in agricultura. Potrivit institutiei, cererile pentru subventie se depun dupa 20 de zile de la data intrarii in vigoare a H.G. nr. 763/2013, dar nu mai tarziu de 13 decembrie 2013.
Potrivit APIA, subventia se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura. 

Beneficiarii schemei de ajutor de stat sunt persoanele juridice si persoanele fizice care se angajeaza sa se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale conform Ordonantei de Urgenta nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, astfel: 

a) producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familial, constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare, si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care sunt inregistrati/te in Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole, alte evidente funciare, care exploateaza terenuri agricole, individual sau in forme de asociere conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


 b) producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008, cu modificarile ulterioare, si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care sunt inregistrati in Registrul national al exploatatiilor si care detin, cresc sau exploateaza animale, individual sau in forme de asociere conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole; 

c) organizatiile de imbunatatiri funciare si federatiile de organizatii de imbunatatiri funciare inscrise in Registrul national al organizatiilor de imbunatatiri funciare si Administratia Nationala a imbunatatirilor Funciare, asa cum sunt definite in Legea imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, republicata, cu completarile ulterioare; 

d) organismele/organizatiile de cercetare, respectiv universitatile, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finantare, al caror scop principal este de a realiza cercetare fundamentala, cercetare industriala sau dezvoltare experimentala si de a-si face cunoscute rezultatele prin predare, publicare sau transfer de tehnologie. 

Persoanele fizice au obligatia ca in termen de 60 de zile lucratoare de la data primirii notificarii privind acordul prealabil pentru finantare, sa se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale, conform Ordonantei de Urgenta nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale; in acest sens vor prezenta certificatul de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului. in caz de neprezentare in termen a certificatului de inregistrare, solicitantul este exclus de la schema de finantare. 

De asemenea mentionam ca beneficiarii nu trebuie sa fie in dificultate financiara in sensul Liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea firmelor aflate in dificultate, respectiv persoane care constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciara sau lichidare si sa nu fi fost emisa o decizie de recuperare a unui ajutor de stat, daca aceasta decizie de recuperare nu a fost deja executata, conform prevederilor legale in vigoare, precum si ale art. 13 - 17 din Ordonanta Guvernului nr. 14/2010 privind masuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli, incepand cu anul 2010, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 74/2010, cu completarile ulterioare. 

Cererea de acord prealabil pentru finantare prin rambursare se depune la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura sau al municipiului Bucuresti, pe raza carora sunt situate exploatatiile agricole pentru care se solicita ajutorul de stat sau unde au depus cererea de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata sau unde au depus cererile conform H.G. nr. 408/2010 si O.M.A.D.R. nr. 126/2010 cu modificarile si completarile ulterioare. 

Acordul prealabil pentru finantare prin rambursare se emite de catre centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura sau al municipiului Bucuresti, in termen de cel mult 20 de zile de la data depunerii cererii de acord prealabil pentru finantare prin rambursare. 

Cererile de plata se depun pana la finele lunii urmatoare trimestrului pentru care se solicita rambursarea, insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate si utilizate aferente trimestrului respectiv precum si de documentele fiscale de vanzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor. Plata ajutorului de stat sub forma de rambursare se efectueaza trimestrial in anul 2014 in limita cantitatilor maxime anuale aprobate. 

in cazul in care cantitatile de motorina pentru care se solicita plati in cadrul schemei de ajutor de stat depasesc cantitatile maxime anuale, cuantumul platilor se reduce proportional pentru toate sectoarele. 

Beneficiarii care, prin inscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au incasat sume de la bugetul de stat in mod necuvenit nu mai beneficiaza de ajutor pentru o perioada de trei ani. Totodata, sumele reprezentand ajutor necuvenit se recupereaza de la beneficiarii ajutorului de stat.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Fermierii mai au cateva zile la dispozitie sa depuna cererea anuala de acord prealabil pentru subventia la motorina
Fermierii mai au cateva zile la dispozitie sa depuna cererea anuala de acord prealabil pentru subventia la motorina
Conform unui comunicat transmis recent de reprezentantii APIA, fermierii trebuie sa completeze o...
Precizari de la MADR privind subventia la motorina
Precizari de la MADR privind subventia la motorina
Prin Codul Fiscal, aprobat prin Legea nr. 227/2015 s-a prevazut un nivel diferentiat al ratei...
Cererea pentru subventia la motorina se face doar pentru lunile in care au fost facute achizitiile de carburant
Cererea pentru subventia la motorina se face doar pentru lunile in care au fost facute achizitiile de carburant
Secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, a explicat zilele acestea in ce constau modificarile...
APIA: Inca opt zile in care se mai pot depune cererile pentru subventia la motorina
APIA: Inca opt zile in care se mai pot depune cererile pentru subventia la motorina
APIA le reaminteste fermierilor ca data de 3 ianuarie 2017 este termenul limita pana la care mai pot...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton