Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Subventie de 1.500 de euro pentru comasarea terenurilor
Aceasta este adresata micilor fermieri care trebuie sa indeplineasca anumite conditi pentru a intra in poseseia banilor platiti de APIA.
Pentru a putea accesa submasura 6.5 pe perioada anului 2016, este necesar ca fermierii sa notifice APIA ca doresc retragerea din Schema Simplicata pentru micii fermieri.
Data limita pana la care fermierii pot notifica APIA pentru retragerea din Schema Simplificata pentru Micii Fermieri este 15 iulie 2016. Fermierii care nu au optat pentru retragerea din Schema Simplificata pana la data de 15 iulie 2016 nu vor putea fi beneficiari eligibili ai submasurii 6.5 in anul 2016, dupa cum au precizat reprezentantii APIA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Sprijinul acordat prin submasura 6.5 reprezinta 120% din suma anuala calculata a sprijinului pe care fermierul era eligibil sa o primeasca in cadrul schemei simplificate din Pilonul I, adica 1.500 de euro in loc de 1.250.
Submasura 6.5 are ca scop facilitarea comasarii terenurilor si presupune transferarea definitiva catre alt fermier a intregii exploatatii, inclusiv drepturile de plata corespunzatoare. Transferul definitiv se poate face atat prin documente care confera proprietatea bunurilor imobiliare cat si prin arendarea prin contract de arendare pe o perioada de cel putin 20 de ani.
Conditiile de eligibilitate pentru accesarea submasurii 6.5 sunt urmatoarele:
- Solicitantul a aplicat cel putin un an schema pentru micii fermieri din Pilonul I, iar in momentul depunerii cererii in cadrul acestei sub-masuri, acesta face dovada retragerii din schema aferenta Pilonului 1;
- Solicitantul trebuie sa detina in proprietate, terenul ce urmeaza a fi transferat;
- Solicitantul se angajeaza sa transfere definitiv catre alt fermier intreaga sa exploatatie si drepturile de plata corespunzatoare;
- Contractul de transfer definitiv al terenului, nu poate fi reziliat de nici una din parti, mai devreme de durata minima de 20 de ani.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.81 din 54 voturiUltima ora
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
Idei de afaceri in agricultura