Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventie de 456 euro/hectar, timp de 20 de ani. Ce trebuie sa faca fermierii

subventie-de-456-eurohectar-timp-de-20-de-ani-ce-trebuie-sa-faca-fermierii

Persoanele care detin terenuri agricole, terenuri degradate, pajisti permanente sau fond forestier au o noua oportunitate de finantare. In acest sens, fermierii vor putea beneficia de o subventie de 456 euro/hectar, acordata de Ministerul Mediului timp de 20 de ani, pentru a realiza impaduriri.


"Partea aceasta de paduri urbane, impadurire, reimpadurire si pepiniere insumeaza o suma totala de 803 milioane euro, pe care noi ii vom finanta pana la finalul anului 2026. (…) Este pentru prima data in Romania, in afara de ceea ce face Romsilva, cand avem un program atat de vast si bine sustinut financiar pentru a creste suprafata impadurita din tara noastra.
 
Vrem sa venim si in sprijinul celor care au inceput deja sa impadureasca din fonduri proprii, plus sa finantam ceea ce inseamna acest program, adica timp de 20 de ani sa acordam acei 456 euro/hectar/an, acea prima de sechestrare de carbon. Toti cei care au inceput sa impadureasca din 2020 sunt eligibili pe aceasta schema de finantare", a precizat Bogdan Radu Balaniscu, secretarul de stat, pentru Agro TV.
 
Mai multe categorii de terenuri sunt eligibile pentru acest tip de investitie, in cazul terenurilor arabile, subventia poate sa mai creasca cu inca 190 euro/hectar in primii 12 ani, conform reprezentantului Ministerului Mediului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Discutam de cateva categorii de terenuri eligibile; discutam de terenurile degradate, de pajistile permanente, iar aici stiu ca au fost discutii ca pajistile nu sunt eligibile pentru a se face interventii pe ele si a se schimba destinatia terenului. Uitati ca am reusit sa trecem o exceptie legislativa, astfel incat sa devina eligibile pentru programul de impadurit. Aceasta chestiune a venit si ca urmare a ceea ce se intampla in teren, in sensul ca, din pacate, efectivul de animale la nivel national a scazut si avem pajisti care sunt intr-o stare de degradare. Unele chiar au inceput sa se auto-impadureasca. Astfel, avem aceasta exceptie legislativa prin care pajistile pot deveni eligibile pentru impadurire.
 
Discutam in egala masura si de terenuri agricole. Aici, la categoria de terenuri agricole, pe langa cei 456 de euro/hectar pe care ii vom acorda timp de 20 de ani, discutam pentru primii 12 ani de inca 190 de euro/hectar care se primesc ca finantare deja pe terenul respectiv. Deci avem deja aproape o suma de 650 euro/hectar/an pentru terenul agricol care devine impadurit. (…) Ultima categorie de teren eligibil face referire la ceea ce inseamna fond forestier care a fost afectat de cataclisme naturale, de furtuni, zone stricate de daunatori naturali", a mai explicat Bogdan Radu Balaniscu.
 
Potentialii beneficiari trebuie sa detina cel putin jumtate de hectar de teren, iar pasii pentru inscriere sunt simpli.
 
"Daca aveti cel putin jumatate de hectar, puteti aplica la acest program de finantare. Finantam pana la 20.000 euro pentru primii 6 ani de zile ca sa infiintati aceasta plantatie. O sa enumar si pasii pe care trebuie sa-i parcurga cineva care vrea sa aplice la aceasta linie de finantare. Intrati si faceti un cont pe site-ul dedicat pentru acest program de impadurire. Fiecare judet are cel putin un reprezentant desemnat special sa se ocupe direct de aceasta linie de finantare. Odata ce ati facut contul respectiv, sistemul este foarte asemanator cu cel de la APIA – veti incercui suprafata pe care vreti sa o impaduriti, manual sau automatizat, introducand coordonatele acelui teren. In acel moment, Garda Forestiera face o evaluare a acelei suprafete si va comunica intr-un termen cat mai scurt daca terenul este eligibil sau este nevoie sa faceti anumite ajustari. Odata ce avem trecuta aceasta etapa, putem trece intr-un acord de principiu pentru finantare.
 
Contractul de finantare va fi semnat intre beneficiar si Ministerul Mediului, prin intermediul Garzii Forestiere. Odata ce ati facut contractul de finantare, va trebui sa alegeti un proiectant care sa va faca proiectul pentru impadurirea suprafetei respective. Acesta va veni si va va spune ce tip de arbori trebuie sa plantati acolo, care sunt distantele intre ei, toate normele tehnice astfel incat sa avem garantia ca puietii se vor prinde, ca nu daunam mediului din zona respectiva etc.", a spus secretarul de stat MMAP.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016