Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
Publicat la data de 18 Oct. 2024 in:
Subventii Pana la Sarbatorile de iarna, fermierii vor primi subventiile in conturi, urmand ca pana la Craciun toti beneficiarii sa se bucure de banii de la APIA pentru campania din 2024.
APIA va achita pana la 30 noiembrie plata in avans, urmand ca din 1 decembrie sa demareze si campania finala.
Pana la Craciun, toti fermierii din judetul Harghita vor primi sumele in conturi pentru subventiile din 2024, spune directorul APIA Harghita, Haschi Andras. Oficialul APIA explica ca fermierii trebuie sa aiba rabdare pentru ca agentia nu poate face platile catre toti beneficiarii intr-o singura zi.
"Incepand cu data de 16 octombrie, am inceput platile in avans la nivelul intregii tari. (…)Trebuie stiut, insa, ca avansul nu functioneaza cum cred unii, ca la ora 8,00, miercuri dimineata, noi am transferat banii si la 9,00 o sa te duci la banca, pentru ca unii asa cred. Este un proces mai indelungat, practic incepand de ieri (miercuri – n.r.) si pana in 1 decembrie este perioada platilor avansului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Adica, zilnic se fac platile pentru un anumit numar de fermieri, in functie de cum avansam cu dosarele. (…) Incepand cu 1 decembrie incepem plata finala si eu cred ca aproximativ de Craciun toti fermierii din judetul Harghita vor fi platiti. Adica incepand din 16 octombrie si pana de Craciun zilnic se vor initia plati catre fermieri", a declarat presei Haschi Andras pentru Agerpres.
In ceea ce priveste campania de plati in avans, aceasta a inceput la 16 octombrie si continua pana la 30 noiembrie. Fermierii primesc 70% din platile directe si 85% din masurile compensatorii.
De la 1 decembrie, APIA va incepe campania finala. Pe lista subventiilor vor intra fermerii care au primit avans cu restul de 30%,respectiv 15%, dar si cei care nu au luat niciun ban, urmand sa fie autorizati cu subventiile integrale.
Fermieri din mai multe judete au confirmat primirea sumelor din avansul pentru campania 2024. In acest sens, vorbim de fermierii din judetele Brasov, Botosani, Constanta, Caras-Severin, Cluj, Ialomita, Salaj, Maramures si Prahova.
Agentia va efectua plati in valoare de 1,2 miliarde de euro la un numar de peste 700.000 fermieri eligibili, conform unui comunicat al APIA.
Subventiile care intra la plata
Subventiile care intra in conturi sunt:
- Plati directe (avans de 70%) - PD-01 Sprijin de baza pentru venit in scopul sustenabilitatii (BISS), PD-02 Sprijin redistributiv complementar pentru venit in scopul sustenabilitatii (CRISS), PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri, PD-04 Practici benefice pentru mediu aplicabile in teren arabil, PD-05 Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul in fermele mici (gospodarii traditionale), PD-21 Sprijin cuplat pentru venit - vaci de lapte, PD-22 Sprijin cuplat pentru venit - carne de vita, PD-23 Sprijin cuplat pentru venit - bivolite de lapte, PD-24 Sprijin cuplat pentru venit ovine/caprine.
- Masuri compensatorii (avans de 85%) - DR-09 Zone afectate de constrangeri naturale (zona montana), DR-10 Zone afectate de constrangeri naturale semnificative, DR-11 Zone afectate de constrangeri naturale specifice.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>