Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie

subventii-apia-beneficiarii-vor-primi-banii-pana-in-noiembrie

Pana la Sarbatorile de iarna, fermierii vor primi subventiile in conturi, urmand ca pana la Craciun toti beneficiarii sa se bucure de banii de la APIA pentru campania din 2024.


APIA va achita pana la 30 noiembrie plata in avans, urmand ca din 1 decembrie sa demareze si campania finala.
 
Pana la Craciun, toti fermierii din judetul Harghita vor primi sumele in conturi pentru subventiile din 2024, spune directorul APIA Harghita, Haschi Andras. Oficialul APIA explica ca fermierii trebuie sa aiba rabdare pentru ca agentia nu poate face platile catre toti beneficiarii intr-o singura zi.
 
"Incepand cu data de 16 octombrie, am inceput platile in avans la nivelul intregii tari. (…)Trebuie stiut, insa, ca avansul nu functioneaza cum cred unii, ca la ora 8,00, miercuri dimineata, noi am transferat banii si la 9,00 o sa te duci la banca, pentru ca unii asa cred. Este un proces mai indelungat, practic incepand de ieri (miercuri – n.r.) si pana in 1 decembrie este perioada platilor avansului. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Adica, zilnic se fac platile pentru un anumit numar de fermieri, in functie de cum avansam cu dosarele. (…) Incepand cu 1 decembrie incepem plata finala si eu cred ca aproximativ de Craciun toti fermierii din judetul Harghita vor fi platiti. Adica incepand din 16 octombrie si pana de Craciun zilnic se vor initia plati catre fermieri", a declarat presei Haschi Andras pentru Agerpres.
 
In ceea ce priveste campania de plati in avans, aceasta a inceput la 16 octombrie si continua pana la 30 noiembrie. Fermierii primesc 70% din platile directe si 85% din masurile compensatorii.
 
De la 1 decembrie, APIA va incepe campania finala. Pe lista subventiilor vor intra fermerii care au primit avans cu restul de 30%,respectiv 15%, dar si cei care nu au luat niciun ban, urmand sa fie autorizati cu subventiile integrale.
 
Fermieri din mai multe judete au confirmat primirea sumelor din avansul pentru campania 2024. In acest sens, vorbim de fermierii din judetele Brasov, Botosani, Constanta, Caras-Severin, Cluj, Ialomita, Salaj, Maramures si Prahova.
 
Agentia va efectua plati in valoare de 1,2 miliarde de euro la un numar de peste 700.000 fermieri eligibili, conform unui comunicat al APIA.
 

Subventiile care intra la plata

Subventiile care intra in conturi sunt:
 
- Plati directe (avans de 70%) - PD-01 Sprijin de baza pentru venit in scopul sustenabilitatii (BISS), PD-02 Sprijin redistributiv complementar pentru venit in scopul sustenabilitatii (CRISS), PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri, PD-04 Practici benefice pentru mediu aplicabile in teren arabil, PD-05 Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul in fermele mici (gospodarii traditionale), PD-21 Sprijin cuplat pentru venit - vaci de lapte, PD-22 Sprijin cuplat pentru venit - carne de vita, PD-23 Sprijin cuplat pentru venit - bivolite de lapte, PD-24 Sprijin cuplat pentru venit ovine/caprine.
 
- Masuri compensatorii (avans de 85%) - DR-09 Zone afectate de constrangeri naturale (zona montana), DR-10 Zone afectate de constrangeri naturale semnificative, DR-11 Zone afectate de constrangeri naturale specifice.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016