Subventii APIA. Sprijin cuplat pentru bivolite de lapte
Publicat la data de 27 Feb. 2023 in:
Subventii Lista subventiilor APIA din acest an cuprinde si PD-23 - Sprijin cuplat pentru venit - bivolite de lapte. Alocarea financiara orientativa este de 2.030.280 de euro, cuantumul unitar planificat fiind de 169,19 euro/cap.
Efectivul planificat pentru care se acorda acest sprijin este de 12.000 capete, in perioada 2023 - 2027. Stabilirea efectivului a avut in vedere analiza efectivelor de animale platite in perioada de programare 2015 - 2020.
Conditii de eligibilitate
Sprijinul se acorda fermierilor activi, crescatorilor de animale din speciile bovine care desfasoara o activitate agricola si care indeplinesc urmatoarele conditii:
- Detin bivolite adulte;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Bivolitele de lapte pentru care se solicita SCVZ (Sprijinul cuplat pentru venit in sectorul zootehnic) trebuie mentinute in exploatatia/exploatatiile cu cod ANSVSA mentionate in cerere, pe o perioada de retinere de 4 luni de la data-limita de depunere fara penalizari a cererii unice de plata;
- Efectivul de animale pentru care se solicita SCVZ trebuie sa fie identificat si inregistrat in Registrul National al Exploatatiei la data depunerii cererii unice de plata, dar nu mai tarziu de prima zi a perioadei de retinere;
- Fermierul trebuie sa detina registrul individual al exploatatiei cu cod ANSVSA completat si actualizat, in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 429/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, iar bivolitele de lapte pentru care se solicita SCVZ trebuie sa fie inscrise/inregistrate in registrul genealogic al rasei, sectiunea principala sau suplimentara.
Solicitantii acestui sprijin trebuie sa respecte normele de conditionalitate potrivit prevederilor art. 12 si anexei III din Regulamentul UE nr. 2021/2115 si prevederilor Capitolului 3.10 din Planul Strategic PAC 2023 - 2027, aprobat prin Decizia de punere in aplicare a Comisiei Europene nr. C (2022) 8783 din 7 decembrie 2022, pe intreaga exploatatie cu cod ANSVSA.
La plata sunt eligibile animalele care pana la finalul perioadei de 4 luni au iesit in/din exploatatiile cu cod ANSVSA detinute de acelasi beneficiar sau in/din exploatatiile asociatiilor/cooperativelor/grupurilor de poducatori in care au fost transferate temporar.
Documente necesare
Documentele necesare sprijinului cuplant pentru bivolite de lapte sunt:
- copia de pe passaportul/documentul de identificare unic pe viata al fiecarei bivolite de lapte pentru care se solicita SCVZ;
- adeverinta eliberata de asociatia/agentia acreditata pentru infiintarea si mentinerea registrului genealogic al rasei, prin care se confirma inscrierea/inregistrarea bivolitelor pentru care se solicita sprijin cuplat in registrul genealogic al rasei, sectiunea principala sau suplimentara.
APIA efectueaza controale administrative si controlate la fata locului pentru a stabili sumele cuvenite, conform manualelor/ghidurilor de procedura elaborate si aprobate prin decizie a directorului general al APIA si avizate de catre directia de specialitate din MADR.
APIA verifica administrativ, in baza nationala de date a Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, potrivit procedurii elaborate, indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
Mai multe detalii privind acest sprijin gasiti
aici.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>