Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii de 50 de la suta pentru achizitia berbecutilor de reproductie

subventii-de-50-de-la-suta-pentru-achizitia-berbecutilor-de-reproductie

Potrivit lui Daniel Constantin, subventiile vor fi platite de Stat, scopul fiind cresterea calitatii genetice a efectivelor de animale.


In acest week-end, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent la Costesti , unde a participat la la cea de-a zecea editie a expozitiei de ovine din rasa turcana.
 
Cu aceasta ocazie, ministrul le-a dat o veste buna crescatorilor prezenti la eveniment si nu doar acestora, anuntand ca Statul va subventiona 50 la suta din pretul pe care crescatorii de ovine il platesc pentru berbecutii de reproductie, ajutorul financiar avand ca scop dezvoltarea perfomantelor animalelor pe linie genetica.
 
„Vom acorda un ajutor, asa cum am anuntat deja, care consta in subventionarea cu 50 la suta din pretul pe care il platesc crescatorii pentru berbecutii de reproductie. La fiecare 30 de mioare pot sa cumpere un berbecut cu pretul subventionat 50 la suta si cred ca in felul acesta, intr-un an sau doi, vom vedea efecte pozitive din punct de vedere al geneticii” a declarat ministrul in cursul vizitei efectuate la Costesti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a mai declarat ca este posibil ca in cursul saptamanii viitoare sa fie aprobata o hotarare de guvern in sensul acordarii subventiei pentru ameliorarea genetica a animalelor, scopul final fiind cresterea productiilor de lapte si carne.
Totodata, Daniel Constantin a mai precizat ca viitorul Program national de dezvoltare rurala, in valoare de 8 miliarde de euro, va pune accent pe imbunatatirea genetica, atat in sectorul zootehnic, cat si in cel vegetal, legumicultura si horticultura.
 
 In ceea ce priveste boala limbii albastre, Constantin a mentionat ca trebuie gasite solutii astfel incat, daca exporturile de animale vii vor fi restrictionate, sa se poata trece la un export de carne in carcasa.
 
Referitor la evenimentul in sine, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine Dacia din judetul Hunedoara, Dumitru Andresoi, a precizat ca rasa turcana reprezinta circa 75-80 la suta din totalul ovinelor care cresc in tara iar in judetul Hunedoara numarul acestora reprezinta peste 95 la suta din efective.

„Este rasa de ovine autohtona, adaptata conditiilor meteo din Romania. Este o rasa productiva mixta, de lapte si carne. Efectivele au crescut de la 5,8 milioane in anul 2007 la peste 10 milioane de oi, eligibile pentru plata subventiilor, in acest an”, a precizat Andresoi.
El a apreciat ca daca se iau in calcul toate efectivele, atunci in Romania cresc circa 15 milioane de oi.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016