Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii doar pentru agricultorii activi

subventii-doar-pentru-agricultorii-activi

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, va fi demarata o campanie de verificare a celor care primesc subventii, dar nu isi lucreaza terenurile.


Acesta a anuntat ca agricultorii vor fi verificati, in decursul acestui an, de catre reprezentantii APIA, daca isi lucreaza sau nu terenurile, iar in cazul in care se vor gasi fermieri inactivi, acestia nu vor mai primi subventii pe o perioada de trei ani. Dupa aceasta perioada, daca fermierii vor intra in legalitate, vor putea sa primeasca in continuare subventii.

„Potrivit reformei Politicii Agricole Comune (PAC), subventiile vor fi acordate numai fermierilor activi. Noile reglementari exclud subventionarea detinatorilor de terenuri agricole fara legatura cu activitatea agricola. Fondurile se vor duce numai spre cei care utilizeaza terenurile si nici intr-un caz, spre cei care au suprafetele si nu au facut agricultura, cum s-a intamplat pana acum cu terenurile anexe ale aeroporturilor, stadioanelor de fotbal, a cluburilor de golf. APIA va face verificari, este vorba de verificari complexe, pentru ca sunt multi producatori care continua sa beneficieze de sprijin, chiar daca nu mai sunt agricultori sau nu practica agricultura confom cerintelor europene. Controalele vor incepe in acest an. Este important sa ii identificam pe adevaratii producatori astfel incat sa nu fie suprafete platite pe nedrept”, a relatat Irimescu, in cadrul conferintei regionale ‚Strategii pentru valorificarea potentialului agroalimentar al Romaniei’, ce a avut loc la Cluj-Napoca.
 
Noua Politica Agricola Comuna, va intra in vigoare din 2015, anul viitor fiind unul de tranzitie. Se preconizeaza, pentru anul 2019, ca subventia la hectar va urca pana la 196 de euro de la 135 de euro cat este in prezent.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h







Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016