Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii ovine si caprine 2013: Ultima saptamana pentru depunerea cererii

subventii-ovine-si-caprine-2013-ultima-saptamana-pentru-depunerea-cererii

In aceasta perioada, crescatorii de ovine si caprine depun cererile pentru acordarea subventiilor. Astfel, in perioada 5 - 30 aprilie 2013, acestia pot depune cererea de plata aferenta anului 2013, in cadrul "Platilor nationale directe complementare pentru sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine".


De acesta prima pe cap de animal pot beneficia producatorii agricoli crescatori de ovine, persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale. Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii cu cod ANSVSA la centrul APIA judetean/local pe a carui raza teritoriala se afla inregistrata exploatatia de ovine si/sau caprine.

In cazul platilor acordate crescatorilor de ovine si caprine, prima pe cap de animal se acorda o singura data pe an, pentru femele ovine si/sau femele caprine care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:

a. efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete femele ovine / 25 de capete femele caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la 31 martie a anului in care se face solicitarea;

b. efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicita prima sa fie inscris in RNE la data solicitarii;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


c. efectivul solicitat la prima sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere, in perioada de retentie;

d. cererea sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine / caprine legal constituite, viza care atesta efectivele de ovine/ caprine pentru care se poate solicita prima.

Pentru a beneficia de subventie, solicitantul trebuie sa fie inscris in evidenta APIA cu cod unic de identificare;. El trebuie sa se prezinte la centrul local/judetean al APIA, pentru a i se pune la dispozitie cererea pretiparita de solicitare a primei pe cap de animal, personal sau sa dea acordul scris reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, in acest sens.

Solicitantul trebuie sa depuna personal, la centrul APIA local/ judetean/ al municipiului Bucuresti, cererea de solicitare, vizata de o asociatie legal constituita a crescatorilor de ovine/caprine, afiliata la o federatie a crescatorilor de ovine/caprine organizata la nivel national, sau sa dea acordul scris reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, in acest sens.

Cererea va fi insotita de:

- copie de pe buletinul de identitate / carte de identitate / cod unic de inregistrare / certificat de inregistrare;
- document coordonate bancare (persoane fizice) sau cont (persoane juridice).

Pentru a beneficia de prima, solicitantul poate sa completeze cererea online, individual sau prin operatori SNIIA, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro si sa o depuna la centrul judetean, individual sau prin reprezentantul legal.

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura atrage atentia ca dupa incheierea perioadei de depunere a cererilor vor avea loc controale la fata locului. In cadrul acestora se verifica existenta reala a animalelor pentru care se solicita prima, identificate astfel:

- cu o crotalie simpla si o crotalie auriculara electronica, ambele continand acelasi numar de identificare, pentru animalele nascute incepand cu 01.01.2010;
- cu doua crotalii auriculare simple, ambele continand acelasi numar de identificare, pentru animalele nascute inainte de 31.12.2009;
- cu o crotalie auriculara simpla, in cazul animalelor nascute pana la 01.01.2008;

Se mai verifica la fata locului corespondenta dintre efectivul inscris in cerere si cel existent in exploatatie la data controlului (numarul animalelor declarate sa fie cel real), precum si existenta documentelor sanitar-veterinare care atesta iesirile din exploatatie ca urmare a cazurilor de forta majora si sau a circumstantelor naturale, dupa caz.

Atentie! In cazul in care, in urma verificarii indeplinirii tuturor conditiilor de eligibilitate si a controlului la fata locului, se constata diferente intre numarul de animale pentru care se solicita prima si numarul de animale determinat, APIA va aplica reduceri sau excluderi de la suma totala a primei pe cap de animal de care poate beneficia solicitantul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016