Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii pe inverzire: Unde s-au platit deja banii? Unde NU s-au platit?

subventii-pe-inverzire-unde-s-au-platit-deja-banii-unde-nu-s-au-platit

Plata pentru inverzire se acorda fermierilor care aplica in mod obligatoriu pe hectarele lor eligibile urmatoarele practici agricole benefice pentru clima si mediu: diversificarea culturilor; mentinerea pajistilor permanente existente; prezenta unei zone de interes ecologic pe suprafata agricola (ZIE).


Pana in prezent, peste 750.000 de fermieri au depus cereri pentru o suprafata ce depaseste sase milioane de hectare.
Desi Ministrul Agriculturii a dat asigurari ca intarzierile de pana acum nu se vor mai repeta pentru ca procedurile sunt simplificate, se pare ca banii nu au ajuns in cont la toti fermierii.

"Am inceput platile pentru subventii in 8 aprilie, am platit 600 milioane de euro si mai avem un miliard de euro. (...) A inceput si plata verde (plata pe inverzire - n. r.), aproximativ 530 milioane de euro, trimitem ordine de plata la Trezorerie pentru 461.000 de fermieri. Banii vor ajunge mai rapid la fermieri, procedurile sunt scurtate. (...) La anul, in niciun caz nu se vor mai repeta intarzierile de pana acum, pentru ca modulul actual este finalizat. Modulul actual, daca l-am fi avut la platile in avans, totul ar fi mers perfect. Dar va functiona perfect in toamna cand vom da platile in avans", a spus Irimescu.

Astfel, fermierii mai au timp pana la data de 31 mai sa depuna cererile unice in vederea obtinerii subventiilor pe inverzire. Va reamintim ca dupa aceasta data se pot depune cereri unice de plata cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ce judete au intrat banii? Iata ce spun cititorii nostri:

Adelina: "Am primit azi 1560 lei la BT Arad pt 6 ha"

Anonim: "Azi la ora 13:45 am verificat contul la Raiffeisen Calafat, cont 0 lei. La ora 14:15 am verificat din nou si mi-au intrat la 4,60 ha suma de 1240 lei. Asa ca verificati conturile ca nu sunt minciuni"

Ioan: "Au intrat acum 10 minute la Bancpost APIA Reghin 260 ron/ha"

Nelu: "In Prahova nu au primit nici fermierii cu 1 ha subventia saptamana asta"

Florin Gavris: In Bihor la ora 15 nimic, speram ca domnul Faur e mai precis in declaratii dar se pare ca nu"

Ioan: "La Cluj in com. Cojocna nu s-a dat subventia. Doar 20% din fermieri au primit bani. Multumim APIA!"

Fermier: "Cont gol! In toamna am primit avans iar acum nimic! Am PFA! Numai minciuni!"

George: "Eu am primit pe 1 decembrie si in aprilie si acum diferenta cam 260 pe ha, ultima plata mi-au intrat la ora 16:25"

Ajutati-ne sa intocmim lista cu orasele in care s-au facut deja platile. Scrieti mai jos, in casuta de "Comentarii" daca s-au platit subventiile in orasul dvs.

Foto: pixabay.com
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 133 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016