Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Subventii vaci zone defavorizate 2012: Mai sunt doar doua zile pentru depunerea cererii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste potentialilor beneficiari ca 21 Septembrie 2012 este termenul limita de depunere a cererii de plata aferenta anului 2012, in cadrul "Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate", finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), conform Art.68 din Regulamentul (CE) nr. 73 din 19.01.2009.
De acest sprijin comunitar pot beneficia producatorii agricoli constituiti potrivit prevederilor O.U.G. nr.44/2008, persoane fizice, persoane juridice, crescatori de animale din urmatoarele categorii:
a) vaci de lapte;
b) bivolite de lapte;
c) taurine din rase de carne si metisii acestora: vaci din rase de carne, tineret mascul si/sau femel din rase de carne si/sau metisi cu rase de carne.
Solicitantul trebuie sa depuna o singura cerere pentru toate exploatatiile detinute (cu cod de la ANSVSA), la centrul judetean APIA pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia cu cel mai mare numar de animale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Conditii de acordare generale:
a. exploatatiile sunt localizate in zonele defavorizate din Romania, identificate in Anexa 4A la Programul National de Dezvoltare Rurala PNDR 2007 - 2013;
b. bovinele din exploatatiile pentru care beneficiarul solicita ajutor specific sunt identificate si inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor - RNE;
c. detin registrul individual al exploatatiei, actualizat in conformitate cu Reg. (UE) nr.1760/2000.
Conditiile de acordare a ajutorului specific difera in functie de categoria solicitata la plata, conform celor mentionate la punctele a) - c) de mai sus.
Nerespectarea conditiilor de eligibilitate mai sus mentionate poate atrage, dupa caz, reducerea / excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv penalitati / sanctiuni multianuale.
APIA pune la dispozitia beneficiarilor cereri pretiparite cu efectivul de animale detinut in exploatatie/ii si cu incadrarea pentru fiecare categorie, efectiv inscris in RNE.
Valoarea ajutorului financiar specific se calculeaza anual, in lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrala Europeana la ultima cotatie a lunii septembrie, care este publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru un plafon maxim de 30.000.000 euro.
Cuantumul ajutorului specific se calculeaza de catre APIA, dupa finalizarea verificarilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile, fara a depasi:
- 250 euro/cap, pentru categoria vaci de lapte;
- 187,5 euro/cap, pentru categoria femele din specia bivolite;
- 300 euro/cap, pentru categoria taurine din rase de carne si metisii acestora.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Rabla pentru tractoare: Explicatii si realitatea din teren
- » Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
- » Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung
- » Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile
- » Primele subventii APIA pe 2025. Crescatorii de animale pot depune cererile de plata