Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Termene limita de care trebuie sa tina cont fermierii pentru a nu pierde subventiile
Agentia de plati a publicat recent un calendar al acestor termene, pentru a le reaminti fermierilor sa se prezinte la timp pentru a depune documentele necesare obtinerii sprijinului financiar.
In acest context, reprezentantii APIA reamintesc fermierilor care sunt termenele limita si actiunile care mai sunt de efectuat in perioada urmatoare, pana la inceperea efectuarii platilor.
Astfel, conform calendarului APIA, in perioada 21 august - 6 octombrie are loc cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurire”, aferenta submasurii 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul PNDR 2014-202.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Conform aceluiasi calendar, data de 1 septembrie este termenul limita pentru finalizarea controalelor in sectorul zootehnic. Pentru anul 2017, esantionul este de 4043 exploatatii la nivel national, cu variatii cuprinse intre 2 – 233 exploatatii, in functie de judet.
In acest scop, persoanele nominalizate vor studia si analiza documentatia de control, vor studia cadrul legal si instructiunile privind acordarea ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile ovine/caprine si sprijinul cuplat in sectorul zootehnic, vor verifica data extragerii din RNE a raportului exploatatiei, care urmeaza sa fie controlata, raport care trebuie sa fie extras in ziua/preziua efectuarii controlului la fata locului si vor verifica daca exista diferente intre animalele din raportul de control si animalele.
Inspectorii care efectueaza controlul, verifica la fata locului documentele justificative, corespondenta dintre datele inscrise in cererea unica si datele inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE), exactitatea si corectitudinea datelor inregistrate in Registrul Individual al Exploatatiei (RIE) si existenta animalelor in exploatatie, pentru animalele cu retentie sau/si existenta documentelor justificative pentru animalele iesite din efectiv pentru schemele de sprijin cuplat tineret mascul/femel si/sau animale iesite ca urmare a circumstantelor naturale (CN), a cazurilor de forta majora (FM), sau alte cauze.
Totodata, 31 septembrie este termenul limita pentru finalizarea controalelor in sectorul vegetal. Esantionul de control contine un numar de 104.146 dosare selectate pentru verificarea normelor de ecoconditionalitate, a schemelor de sprijin pe suprafata si in sectorul zootehnic.
Astfel, pentru controlul pe teren prin metoda clasica sunt verificati 28.547 de fermieri si pentru controlul pe teren prin metoda teledetectiei, 75.599 de fermieri. Plata avansului pentru anul de cerere 2017 se va efectua incepand cu data de 16 octombrie 2017 iar plata regulara pentru anul de cerere 2017 se va efectua intre 1 decembrie 2017 – 31 martie 2018.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.25 din 2 voturiUltima ora
- » AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
Idei de afaceri in agricultura