Publicat in: Subventii
Termene limita de care trebuie sa tina cont fermierii pentru a nu pierde subventiile
Agentia de plati a publicat recent un calendar al acestor termene, pentru a le reaminti fermierilor sa se prezinte la timp pentru a depune documentele necesare obtinerii sprijinului financiar.
In aceasta perioada sunt in plina desfasurare pregatirile pentru efectuarea platii subventiilor catre fermieri, avansurile fiind programate sa intre in conturi incepand cu data de 16 octombrie.
 
In acest context, reprezentantii APIA reamintesc fermierilor care sunt termenele limita si actiunile care mai sunt de efectuat in perioada urmatoare, pana la inceperea efectuarii platilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, conform calendarului APIA, in perioada 21 august - 6 octombrie are loc cea de-a  doua sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurire”, aferenta submasurii 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul PNDR 2014-202.
 
Conform aceluiasi calendar, data de 1 septembrie este termenul limita pentru finalizarea controalelor in sectorul zootehnic. Pentru anul 2017, esantionul este de 4043 exploatatii la nivel national, cu variatii cuprinse intre 2 – 233 exploatatii, in functie de judet. 
 
In acest scop, persoanele nominalizate vor studia si analiza documentatia de control, vor studia cadrul legal si instructiunile privind acordarea ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile ovine/caprine si sprijinul cuplat in sectorul zootehnic, vor verifica data extragerii din RNE a raportului exploatatiei, care urmeaza sa  fie controlata, raport care trebuie sa fie extras in ziua/preziua efectuarii controlului la fata locului si vor verifica daca exista diferente intre animalele din raportul de control si animalele.
 
Inspectorii care efectueaza controlul, verifica la fata locului documentele justificative, corespondenta dintre datele inscrise in cererea unica si datele inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE), exactitatea si corectitudinea datelor inregistrate in Registrul Individual al Exploatatiei (RIE) si existenta animalelor in exploatatie, pentru animalele cu retentie sau/si existenta documentelor justificative pentru animalele iesite din efectiv pentru schemele de sprijin cuplat tineret mascul/femel si/sau animale iesite ca urmare a circumstantelor naturale (CN), a cazurilor de forta majora (FM), sau alte cauze.
 
Totodata, 31 septembrie este termenul limita pentru finalizarea controalelor in sectorul vegetal. Esantionul de control contine un numar de 104.146 dosare selectate pentru verificarea normelor de ecoconditionalitate, a schemelor de sprijin pe suprafata si in sectorul zootehnic.
 
 Astfel, pentru controlul pe teren prin metoda clasica sunt verificati 28.547 de fermieri si pentru controlul pe teren prin metoda teledetectiei, 75.599 de fermieri. Plata avansului pentru anul de cerere 2017 se va efectua incepand cu data de 16 octombrie 2017 iar plata regulara pentru anul de cerere 2017 se va efectua intre 1 decembrie 2017 – 31 martie 2018.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul vizeaza conditionalitatea sociala. Acesta explica noile conditii pe care trebuie sa le...
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
In 2025, noua conditie introdusa este conditionalitatea sociala, un nou set de norme privind...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016