Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Termenul pentru finalizarea platilor directe va fi prelungit cu o luna
Cu toate acestea ,ministrul Agriculturii si reprezentantii APIA si mentin intentiile de a finaliza toate latile pana pe 30 iunie, termen ce a fost , de adeemenea, prelungit.
„Decizia mea este sa prelungesc platile cu o luna, daca se adopta decizia la nivel european, dar asta nu inseamna ca imi propun alte termene. Eu vreau sa finalizam platile la 30 iunie, dar pentru a nu avea influentari de risc pentru buget, pentru ca oricum fermierul nu va fi penalizat, o sa prelungesc cu o luna, dar nu mai mult. Pe banii europeni mai avem de dat pentru fermierii care sunt in control, fermierii mari, circa 200—300 de milioane euro si 85 de milioane de euro la vaci, tot din bani europeni, iar pe cele doua Ajutoare Nationale de Tranzitie in jur de 183 de milioane de euro la cele doua specii ovine si bovine”, a declarat Achim Irimescu.
Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, a confirmat prelungirea termenului pana la care statele membre pot efectua plati directe, fara reduceri ale ratei de rambursare, astfel ca noua data-limita este 15 octombrie 2016, fata de 30 iunie 2016, informeaza un comunicat al Reprezentantei din Romania a Comisiei Europene.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Oficialul european a subliniat ca aceasta este o masura exceptionala, care reflecta dificultatile cu care unele agentii de plati s-au confruntat in primul an de implementare a noii politici agricole comune
„Ea inseamna o flexibilitate fara precedent din partea Comisiei Europene si, pe baza nivelurilor actuale de plati, ar putea genera economii in valoare de milioane de euro pentru acele state membre sau regiuni, si agricultorii lor, care nu au efectuat platile pana la data de 30 iunie. Pornind de la discutiile avute cu un numar de state membre si regiuni, am increderea ca aceasta masura, care foloseste toate mijloacele posibile la dispozitia Comisiei, indeplineste in totalitate nevoile acestora in termeni de flexibilitate maxima si garantarea rambursarii integrale a valorii platilor”, a spus Phil Hogan.
Initiativa comisarului Hogan vine ca raspuns la dificultatile cu care unele state membre sau regiuni se confrunta in finalizarea platilor, inainte de data-limita de 30 iunie.
Astfel, in conformitate cu normele europene, pentru platile efectuate dupa aceasta data, se aplica reduceri ale ratei de rambursare de 10% (pentru cele efectuate in luna iulie), 25% (august) si 45% (septembrie). Prezenta derogare, care poate fi aplicata numai la nivelul statelor membre, inseamna ca platile pot fi facute si dupa 30 iunie, fara reducerile sus-mentionate.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.84 din 148 voturiUltima ora