Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termenul pentru finalizarea platilor directe va fi prelungit cu o luna

termenul-pentru-finalizarea-platilor-directe-va-fi-prelungit-cu-o-luna

Cu toate acestea ,ministrul Agriculturii si reprezentantii APIA si mentin intentiile de a finaliza toate latile pana pe 30 iunie, termen ce a fost , de adeemenea, prelungit.


Ministrul Agriculturii a declarat zilele trecute ca, in conditiile adoptarii deciziei la nivel european privind noul termen limita de 15 octombrie pentru efectuarea platilor directe, termenul pentru finalizarea platilor directe catre agricultori din Romania va fi prelungit cu cel mult o luna peste termenul initial de 30 iunie.
 
„Decizia mea este sa prelungesc platile cu o luna, daca se adopta decizia la nivel european, dar asta nu inseamna ca imi propun alte termene. Eu vreau sa finalizam platile la 30 iunie, dar pentru a nu avea influentari de risc pentru buget, pentru ca oricum fermierul nu va fi penalizat, o sa prelungesc cu o luna, dar nu mai mult. Pe banii europeni mai avem de dat pentru fermierii care sunt in control, fermierii mari, circa 200—300 de milioane euro si 85 de milioane de euro la vaci, tot din bani europeni, iar pe cele doua Ajutoare Nationale de Tranzitie in jur de 183 de milioane de euro la cele doua specii ovine si bovine”, a declarat Achim Irimescu.
 
Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, a confirmat prelungirea termenului pana la care statele membre pot efectua plati directe, fara reduceri ale ratei de rambursare, astfel ca noua data-limita este 15 octombrie 2016, fata de 30 iunie 2016, informeaza un comunicat al Reprezentantei din Romania a Comisiei Europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Oficialul european a subliniat ca aceasta este o masura exceptionala, care reflecta dificultatile cu care unele agentii de plati s-au confruntat in primul an de implementare a noii politici agricole comune
„Ea inseamna o flexibilitate fara precedent din partea Comisiei Europene si, pe baza nivelurilor actuale de plati, ar putea genera economii in valoare de milioane de euro pentru acele state membre sau regiuni, si agricultorii lor, care nu au efectuat platile pana la data de 30 iunie. Pornind de la discutiile avute cu un numar de state membre si regiuni, am increderea ca aceasta masura, care foloseste toate mijloacele posibile la dispozitia Comisiei, indeplineste in totalitate nevoile acestora in termeni de flexibilitate maxima si garantarea rambursarii integrale a valorii platilor”, a spus Phil Hogan.
 
Initiativa comisarului Hogan vine ca raspuns la dificultatile cu care unele state membre sau regiuni se confrunta in finalizarea platilor, inainte de data-limita de 30 iunie.
 
Astfel, in conformitate cu normele europene, pentru platile efectuate dupa aceasta data, se aplica reduceri ale ratei de rambursare de 10% (pentru cele efectuate in luna iulie), 25% (august) si 45% (septembrie). Prezenta derogare, care poate fi aplicata numai la nivelul statelor membre, inseamna ca platile pot fi facute si dupa 30 iunie, fara reducerile sus-mentionate. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.84 din 148 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016