Trei forme noi de sprijin pentru fermieri, anuntate de APIA
Publicat la data de 24 Sep. 2020 in:
Subventii Vesti bune! Statul a gandit mai multe metode prin care agricultorii primesc ajutor. Conform APIA, vom avea la dispozitie trei forme noi de sprijin!
Sprijinul va fi acordat sub forma de suma forfetara raportata la dimensiunea fermei si urmeaza sa fie platit pana la data de 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobata de autoritatea competenta pana la 31 decembrie 2020.
Cele trei noi scheme de sprijin se aplica in cadrul Masurii 21 - Sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor si IMM-urilor care au fost afectati in mod deosebit de criza COVID-19 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020, respectiv in sectorul zootehnic - bovine, sectorul zootehnic - ovine si/sau caprine, dar si in sectorul vegetal - legume-fructe si cartofi.
"Sprijinul are in vedere atenuarea problemelor legate de lichiditati care pericliteaza continuitatea activitatilor agricole, respectiv a productiei primare in agricultura, in sectoarele antementionate, acestea fiind cele mai afectate de impactul COVID-19. Avand in vedere pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID- 19, fermierii vor fi sprijiniti in vederea reluarii fluxului tehnologic normal al fermei si mentinerea viabilitatii fermelor", precizeaza sursa citata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potentialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter exceptional sunt fermierii activi, crescatori de animale din speciile bovine, ovine/caprine, si/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe si cartofi, inscrisi in evidenta APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unica de plata in anul 2020 si care respecta criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor si IMM-urilor care au fost afectati in mod deosebit de criza COVID-19.
Conform APIA, cererile de solicitare a sprijinului temporar cu caracter exceptional aferente sectoarelor bovine, ovine, caprine, precum si sectoarelor legume-fructe si cartofi, insotite de documentele generale si specifice, pot fi depuse la centrele judetene/locale ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al Municipiului Bucuresti sau transmise prin fax, posta sau format electronic scanat prin e-mail, cu conditia asumarii prin semnatura de catre beneficiar pe fiecare pagina a documentului transmis.
Depunerea solicitarilor se va face incepand cu data de 25 septembrie 2020 si pe 23 octombrie 2020.
Alocarea financiara pentru aceasta masura este de 150 de milioane de euro.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>