Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultima dezbatere legata de consolidarea Ghidului pentru evitarea conditiilor artificiale

ultima-dezbatere-legata-de-consolidarea-ghidului-pentru-evitarea-conditiilor-artificiale

In urma discutiilor, s-a desprins ideea ca este oportuna stabilirea unei abordari unitare la nivelul factorilor de decizie si de control care sa vina in sprijinul beneficiarului de buna-credinta si care sa elimine suspiciunea unei interpretari subiective din partea functionarilor.


In cursul zilei de marti, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Simona Allice Man, a initiat o dezbatere in cadrul Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, evenimentul fiind circumscris obiectivelor prioritare ale conducerii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale referitoare la simplificarea si optimizarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, cu accent pe clarificarea conditiilor artificiale.
 
Cu aceasta ocazie, Peter Baader, consilier antifrauda din cadrul Directoratului aflat in imediata subordonare a Directorului General al Directoratului General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala al Comisiei Europeane, a sustinut o prezentare privind identificarea si evaluarea conditiilor create artificial de catre beneficiari in accesarea fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala. 
 
Oficialul european a subliniat cateva aspecte importante cu privire la Ghidul pentru evitarea conditiilor artificiale, elaborat de AFIR, accentuand ideea ca acest document trebuie sa fie imbunatatit, ulterior fiind necesar un training pentru angajaţii Agentiei. Totodata, acesta a dat asigurari ca se depun eforturi vizand imbunatatirea situatiei fondurilor pentru Romania, interesul tuturor fiind ca fondurile europene sa fie absorbite intr-un procent cat mai mare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prezentarea a fost urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri privind identificarea si evaluarea conditiilor create artificial de catre beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala. Sesiunea a urmarit sa clarifice conceptul de conditii artificiale, modalitatea de abordare a verificarilor si a controalelor pe teren, in vederea imbunatatirii variantei actuale a Ghidului pentru implementarea proiectelor derulate prin intermediul PNDR 2014-2020.
 
In urma dezbaterii, s-a desprins ideea ca este oportuna stabilirea unei abordari unitare la nivelul factorilor de decizie si de control care sa vina in sprijinul beneficiarului de buna-credinta si care sa elimine suspiciunea unei interpretari subiective din partea functionarilor. De asemenea, se ia in calcul ca aceste reguli sa fie stipulate in mod clar pentru fiecare Submasura in parte, eventual, ca parte integranta din Ghidul Solicitantului.
 
Oficialul european a dat asigurari ca Romania se poate baza pe deschiderea totala a Comisiei Europene fata de situatiile cu care se confrunta, iar concluziile desprinse in urma acestei intalniri vor fi analizate in cadrul DG AGRI.
 
Aceasta intalnire, care incheie seria dezbaterilor legate de consolidarea Ghidului pentru evitarea conditiilor artificiale si a procedurilor interne ale AFIR, a fost continuata la sediul Agentiei de Plati, la nivel tehnic, de catre expertii implicati si reprezentanti ai fermierilor, urmand ca o versiune consultativa a acestui document sa fie facuta publica in perioada urmatoare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016