Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultima zi in care mai pot fi modificate cererile pentru subventii !

ultima-zi-in-care-mai-pot-fi-modificate-cererile-pentru-subventii-

Fermierii sunt anuntati ca 31 mai este termenul limita pana la care se mai pot prezenta la APIA pentru a aduce modificari cererilor unice depuse pana la jumatatea acesei luni, termen care nu va mai fi prelungit.


Reprezentantii APIA le aduc la cunostinta fermierilor ca mai pot aduce modificari cererilor depuse pentru subventii, pana in data de 31 mai, inclusiv, reamintindu-le totodata acestora ce proceduri trebuie sa urmeze pentru a fi facute aceste modificari.
 
In functie de natura modificarilor ce se doresc a fi aduse, fermierii trebuie sa completeze o serie de formulare si documente, dupa cum urmeaza:
 
1. Schimbarea declaratiei de suprafata pentru anul 2017 (formularul M1), prin care se pot face urmatoarele modificari:
– marirea suprafatei unei parcele/subparcele deja declarate;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

– schimbarea culturii;
– divizarea parcelei in subparcele;
– modificarea numarului blocului fizic daca fermierul nu a fost notificat de APIA cu privire la erori sau nu a fost supus controlului pe teren;
– modificarea suprafatei unei parcele deja adaugata prin formular M2.

Prin formularul M1.2- Schimbarea declaratiei privind apa pentru irigaţii 2017 se pot face modificari ale campului 46: modificarea bifei privind utilizarea apei pentru irigaţii sau adaugarea acesteia.
 
2. Completarea declaratiei de suprafata pentru anul 2017 (formularul M2)
Prin completarea Formularului M2 se pot:
– adauga una sau mai multe parcele individuale, declarata(e) ulterior depunerii cererii iniţiale;
– inscrie pachetul/varianta in declaratia de suprafata, atat pentru parcele nou adaugate, cat si pentru parcele existente in declaratia de suprafata, dar pentru care anterior nu erau solicitate masuri de dezvoltare rurala;
– aplica bifa aferenta pachetului/variantei/subpachetului/grupului de pachete/submasurii din cadrul M10, M 11, M 13, M 214, dupa caz.

Modificarile cererilor unice de plata prin depunerea celor doua formulare M1 si M2 se fac in conformitate cu art. 15 din Regulamentul (UE) nr. 809/2014.
Suprafetele sunt justificate de documente doveditoare ale utilizarii terenului.
Declaratia privind completarea cererii in IPA-Online se completeaza si se semneaza de catre fermier inclusiv in cazul modificarilor M1 si M2 (parte integranta a cererii unice de plata).
 
3. Retragerea unei/unor parcele sau unei parti dintr-o parcela din declaratia de suprafata, a pachetelor de agro-mediu de pe parcela (retragere partiala de suprafete) (formularul M3), conform art. 3 din Regulamentul UE nr. 809/2014.
O cerere unica de plata poate fi retrasa in totalitate sau partial in orice moment, in scris. Daca APIA a informat deja fermierul cu privire la eventualele cazuri de neconformitate din cererea unica de plata, daca APIA a avertizat fermierul cu privire la intentia sa de a efectua un control la fata locului sau daca, in cadrul unui control la fata locului, se constata orice neconformitate, nu sunt autorizate retragerile in ceea ce priveşte acele parti din cererea unica de plata care sunt implicate.
 
4. Declaratia de retragere totala a suprafetei din cererea de plata 2017
Retragerea intregii suprafete declarate de fermier in cererea de plata se poate realiza oricand (se specifica clar motivul retragerii), mai putin in situatiile precizate la punctul 3.
 
5. Schimbarea adresei/coordonatelor bancare/numelui societatii, fara a se modifica CUI-ul (formularul M4) se depune de catre fermier, fara penalitati, in orice moment dupa depunerea cererii unice de plata pana la emiterea Deciziei de plata.
Documente anexate M4: dupa caz, la solicitarea de modificare a datelor cererii:
– copie CUI / CIF / CI pentru modificare denumire / nume / adresa;
– dovada coordonate bancare ca urmare a modificarii datelor bancare.

Modificarea datelor cererii ca urmare a schimbarii formei de organizare.
In acest caz se completeaza „Cererea pentru transfer de exploataţie/schimbarea formei de organizare” care se depune de catre fermier la CL/CJ al APIA, fara penalizari, in orice moment dupa depunerea cererii unice de plata pana la finalizarea controlului administrativ. Acest tip de modificare se notifica in termen de 15 zile calendaristice de la data aparitiei ei.
Documente anexate:
– copie certificat de inregistrare / respectiv dovada radierii, dupa caz;
– dovada coordonate bancare.
 
6. Solicitarea de retragere a sprijinului aferent unei/unor scheme de plata in Campania 2017 este luata in considerare oricand, mai putin in situatiile de la punctul 3.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016