Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un ajutor in plus. Fermierii vor primi o subventie pe 50% din consumul de motorina pe anul 2022

un-ajutor-in-plus-fermierii-vor-primi-o-subventie-pe-50-din-consumul-de-motorina-pe-anul-2022

In acest an, fermierii romani vor primi o subventie pe 50% din consumul de motorina pe anul 2022, un ajutor in plus fata de sprijinul acordat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura.


Aceasta schema de ajutor de stat urmeaza sa fie aprobata in Guvern in urmatoarele doua saptamani, potrivit ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu.
 
"In urmatoarele doua saptamani, Guvernul Romaniei prin Ministerul Agriculturii va veni cu o schema de ajutor de stat pentru fermierii romani din sectorul vegetal, care vor primi o subventie pe 50% din consumul de motorina din anul 2022. Vorbim aici pentru porumb, rapita, floarea soarelui si orz, deoarece pe grau s-a dat o schema de ajutor. 
 
Practic, fermierii vor primi, pe langa cei 1,56 lei pe acciza, inca 2 lei pe litru, ceea ce inseamna un sprijin de 3,56 lei/litru de motorina. Avem o situatie clara prin APIA prin care in anul 2022 am dat acciza la motorina, acele documente sunt depuse, nu trebuie decat o simpla cerere din partea fermierilor si noi putem face plata de 2 lei pe litru pentru 50% din consumul de motorina din anul 2022. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Am gasit aceasta forma juridica si legala de a acorda acesti bani, pentru a nu ne aduce in faza in care prin controalele pe care urmeaza sa le faca Comisia Europeana sa dam explicatii sau sa solicitam fermierilor romani banii inapoi pe aceste ajutoare", a explicat ministrul Agriculturii.
 
De asemenea, Barbu sustine ca ajutorul va fi pre-notificat la Comisie, va fi "doar o instiintare a Bruxelles-ului", insa pana la 30 septembrie acest act normativ trebuie aprobat. In acest sens, pana la 31 decembrie banii trebuie sa fie in conturile fermierilor.
 
Recent, CE a propus un sprijin financiar in valoare de 33,9 milioane de euro pentru Romania din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene, in urma daunelor cauzate de seceta severa din vara anului 2022.
 
"Nu este inca aprobat acest sprijin, dar in discutiile pe care le-am avut tete-a-tete atat cu comisarul, cat si cu ceilalti colegi, este pentru prima oara cand Uniunea Europeana aloca sume din fondul de rezerva pentru partea de seceta. Lucru care pana in momentul de fata nu s-a intamplat. 
 
Daca se va intampla, e un lucru foarte bun, dar m-as bucura foarte mult ca aceasta suma sa fie practic acordata pe hectar, pe suprafata agricola, sa nu se dea o suma la gramada pentru state care au 3 milioane de hectare si pentru cele care au 9 milioane de hectare, cum este Romania. 
 
Mi-as dori foarte mult si le-am spus sa se ia in calcul aceste categorii de despagubiri pe suprafata agricola a fiecarei tari, pentru a fi o echitate intre aceste cinci state", a transmis seful de la Agricultura.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016